Gå til innhold
Arkivverket

«Amerikaonklane»


Gjest
 Del

Recommended Posts

Hei, På dette forumet har desse gjort det mulig for Eva Røyrane å finna slekt i Montana. Ann-Mary Engum, Johan Arthur Hansen og Lars Johannessen. Mange takk. Magnar Hjelmeland.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kunne være med på en del av reisen, min bestefar dro også med passasjerskipet Celtic til Ellis Island fra Liverpool og kom fram 16. mai 1910. Hans destinasjon var Idaho, for så å dra videre til California. Hans reise endte godt, han kom hjem til Norge i 1920.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg jobber med å kanskje foreta en tilsvarende reise. Jeg hadde en oldefar som var "cowboy" i Montana og en annen oldefar som var gullgraver i Alaska. Begge kom hjem. En av mine tipp-oldemødre bodde i Jewel, Iowa med stor etterslekt, og hun er også begravet der.

 

I tillegg har jeg fått kontakt med slekt i Montana som satt på 90 brev fra Norge som jeg har oversatt for dem. Flesteparten av av brevene kom fra min oldemor, tipp oldemor og tipp tipp oldemor.

 

Denne lille filmsnutten var en god inspirasjon.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som ung skjønte jeg ikke vitsen med kirkegårdsbesøkene amerikaslektninger gjorde. Etter å ha jobbet med å finne min glemte, amerikanske slekt i over to år, var det liksom å komme i mål, da jeg stod ved gravstenene deres. Endelig hadde jeg funnet dem. Etter 150 år "møttes" slekta igjen. Dessverre kom jeg ikke på å filme. Filmen "Amerikaonklene" var en nydelig film.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.