Gå til innhold
Arkivverket

Hans Christian Petersen, Namsos-Trondenes-Kvæfjord


Beate og Gunhild Hanssen
 Del

Recommended Posts

Min oldefar Hans Christian Petersen, f. 31 mai 1864, døpt 08 aug 1864, Namsos, død 31 mai 1917, Kvæfjord, ble konfirmert 02 okt 1881, Trondenes kirke i Trondenes kommune, da bosatt på Ytre Elgsnes. Da var han altså 17 år da han ble konfirmert.

 

Etter "familisagnet" så kom han til Normann-familien enten som tjenestedreng eller som fostergutt en gang mellom 1875 og 1881, og han ble med på "flyttelasset" til Hemmestad i Kvæfjord da Normann-familien gikk konkurs på Elgsnes. I 1900 jobber han som handelsbetjent hos samme familien. Siste spor etter han før konfirmasjonen er ft1875 http://digitalarkivet.no/cgi-win/WebCens.exe?slag=visbase&sidenr=7&filnamn=f71820&gardpostnr=136&personpostnr=1093&merk=1093#ovre . Begge foreldrene døde etter 1900 i Lofoten.

 

Finner han ikke utflyttet fra Alstahaug eller innflyttet til Trondenes. Og det er jo mange plasser han kan ha vært i løpet av de 6 årene. Hvilke bøker eller hvem kan jeg kontakte for å muligens finne ut når han kom til Trondenes og om det var noen spesiell grunn til at han kom dit? Og muligens finne ut hvorfor foreldrene flyttet på seg til stadighet. Faren var i 1900 flyttmann og håntverksmaler, så det har slått meg at de ikke hadde så god økonomi.

 

Men siden oldefar døde da farfar var bare 4,5 år så er det ikke så mye man vet om den siden, og jeg tror at det eneste farfar visste var hvem barna til yngste søsteren var, og ikke stort mer enn det.

 

MVH Beate

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.