Jump to content
Arkivverket

Skifte Dagløner Carl A. Hanssen Bergen 1836


Recommended Posts

Randi Nesje Myhr

Permanent sidelenke: http://arkivverket.n..._read/24010/80/

Permanent bildelenke: http://www.arkivverk...81111700080.jpg

 

Jeg er på jakt etter Carl Andreas Hansen født 5 okt 1801, gift med Helene Marie Madsdtr 17 jan 1830 i Bergen. De fikk datteren Karen Sophie født 31 juli 1829. Har ikke funnet ut hva som skjedde videre med Carl Andreas og Helene. Datteren havner i Vefring i Sogn og Fjordane. Har ikke funnet henne konfirmert verken i Bergen eller i Vefring. HAr prøvd å tyde dette skiftet, men finner ikke ut om han hadde noen familie. Finner et par navn som ikke passer med Helene eller Karen Sophie.

Er dette riktig Carl Andreas?

Link to post
Share on other sites
Randi Nesje Myhr

http://digitalarkivet.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=8&filnamn=1301begr&gardpostnr=32709&merk=32709#ovre

Her er dødsfallet sept 1835. Angitt at enkemann 36 år og døpt i Domkirken. Stemmer med døpt i domkirken, men oppgitt to år for mye i alder.

 

Prøver å lese gjennom men finner ikke noe som ligner navn på Karen Sophie. De eneste navn jeg klarer å kjenne igjen er Brynild Larsen og Nils Andersen. Starten av skiftet klarer jeg ikke tyde i det hele tatt. Mulig det gjelder en helt annen person, men klarer noen å lese litt mer av skiftet, spesielt starten?

Link to post
Share on other sites
Espen Tjernshaugen

Det jeg kan se er at boet er fallit, det listes en del punkter med omkostninger i skiftet som utlegges hos tilsynsvergen Niels Andersen, samt dennes salarium.

Resten av boets beholdning utlegges til Brynild Larsen for begravelsesomkostninger. Disse to navnene som du selv nevner er de eneste personene som er nevnt her utenom arvelater.

 

Men, dette er kun avslutningen på skiftebehandlingen, det vil si at du burde prøve å finne åpningen av dette skiftet (et skifte ble ikke alltid åpnet og sluttet i en omgang/forretning).

Link to post
Share on other sites
Randi Nesje Myhr

Takk skal du . Der vel ofte slik at man ikke kommer videre ut fra skiftet når det er fallit. Da er muligheten for at det er riktig Carl Andreas Hansen fortsatt tilstede. Får ellers prøve å lete gjennom protokollen fra tidspunkt for dødsfallet og framover.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.