Gå til innhold
Arkivverket

Hvem er Kristine Marie Hansen


Helge Warberg
 Del

Recommended Posts

Kristine Marie Hansen født 27-12-1902 , morens bopel Thv. Meyersgt. i Kristiania. Født utenfor ekteskap, men moren gifter seg med faren to år etter. Jeg etterlyser Kristine Marie, hun finnes ingen steder. Ikke finner jeg konfirmasjonen ikke finner jeg eventuelle giftemål og ikke finner jeg eventuelle barn. Hvor har hun gjemt seg i Oslo. Takknemlig for eventuelle spor. Hilsen Helge W.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ble foreldrene skilt,eller døde Lars Hansen tidlig ? Se denne konfirmanten i Tanum,faren stemmer ikke men mora heter Hulda,og jenta har samme fødselsdato og er f.i Kristiania som "din Kristine Marie http://beta.digitalarkivet.arkivverket.no/kb/kf/person/pk00000000463676

 

Klokkerboka Tanum i Brunlanes 1898-1921 konfirmerte 1918 http://www.arkivverket.no/URN:NBN:no-a1450-kb20060914010055.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan det være henne som er konfirmant i Tanum kirke i Brunlanes 6. oktober 1918?

 

http://da.digitalark...k00000000463676

 

Her heter moren fortsatt Hulda, men nå med etternavn Pettersen. Faren (som da kan være en stefar) heter Johs. Nilsen. Kristine Marie heter fortsatt Hansen, noe som styrker antakelsen av at Johs. Nilsen ikke er hennes biologiske far, og som derfor også sannsynliggjør muligheten for at dette er "din" Kristine Marie Hansen.

 

Anne og jeg var inne på samme minuttet med denne, ser jeg! Artig at vi fant det samme og vurderer dette ganske likt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk til begge. Det jeg vet at faren Lars Hansen, som var brannmann døde av lungebetennelse etter en uttrykning i 1912. Moren Hulda vet jeg ikke om giftet seg på nytt. Hulda het Pettersen før hun giftet seg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

OK, da ble altså ikke moren skilt, men hun ble enke. Så tok hun datteren med seg til Brunlanes en eller annen gang mellom 1912 og 1918. Da kan det kanskje tenkes at Kristine Marie Hansen har blitt i dette området, slik at en eventuell vielse og påfølgende barnedåper kan søkes i Tanum, Berg, Larvik e.l. Eller vet du om hun kom tilbake til Kristiania (Oslo) noen gang senere? Du visste at faren hennes døde i 1912. Det er fint om du legger fram all relevant kunnskap som du har om henne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg driver nå og leter etter enken Hulda Hansen i adressebøkene for Kristiania. Jeg fant bare én mulig kandidat i 1913, men hun var også enke i 1911, så henne kan det ikke være. Tre år senere, i 1916, er det tre enker med dette navnet: én i Bredgate 4 (men hun har en voksen datter Ragna hos seg), én i Fossveien 16 og én i Idunsgate 4. På de to siste er det ingen barn nevnt, men barna kan likevel bo der sammen med henne, siden de er mindreårige uten eget arbeid. Dette året er Kristine 14 år og broren Haakon åtte.

 

De to sistnevnte enkene bor på de samme adressene i 1918, fortsatt uten barn nevnt, så da spørs det om vi får noe mer hjelp av adressebøkene for Kristiania. Den neste adressebok for Oslo (på nettet) er for 1927. De bor jo i Brunlanes i 1918. Om de kom tilbake til Oslo senere, vet vi vel ikke? Og så vet vi ikke når Hulda tok tilbake pikenavnet Pettersen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Adressebøkene er bra. I 1950 bor Hulda Hansen og Håkon Hansen i Fossveien 16. Hun er enke han arbeider. I 1934 bor de begge i Fossveien 16 og likeledes bor Hulda Hansen enke i Fossveien 16 i 1918. Det jeg lurer på er hva Hulda gjør i Brunlanes med datteren Kristine og en ny mann. Hvorfor ikke, hun kan ha fått seg en elsker fra de kanter , hun er jo bare 35 år gammel. Men hvor er sønnen Håkon i denne tiden ? Jeg skal titte litt på Brunlanes og områdene du nevner. Jeg har en formening om at Håkon dør en gang i begynnelsen av 1960. Dette kan man kanskje finne ut av ved å se på dødannonser fra den tiden. Takk for hjelpen så langt

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du skriver at moren bor i Thv.Meyers gt. når Kristine Marie blir født,og at barnefaren er brannkonstabel Lars Hansen som moren Hulda gifter seg med to år etter.

Har du funnet Kristine Marie`s dåp i Kristiania ? Ble litt usikker nå,for ved konfirmasjonen i Tanum står det at jenta ble døpt 11.01 1903 i Kristiania. For å sjekke om dette var rett Kristine Marie,prøvde jeg å lete litt og fant dåpen i Grønland kirke 11.01 1903. Mor Hulda Pettersen f.07.01 1883 (samme f.dato som 1910-telling) og far minehaantværker Johannes Nilsson (samme mann som er oppgitt som far ved konfirmasjonen) Bakerst står det at "Den oppgivne barnef.negter paterniteten se journ.nr.4.03."

Da stemmer det jo mer med at moren Hulda blir boende i Kristiania sammen med sønnen Haakon ,som du finner i adressebøkene. Kanskje bodde Kristine Marie i Tanum hos slektninger på den tiden hun ble konfirmert,men det blir bare spekulasjoner.

 

Men neppe noen tvil om at det er den Kristine Marie du leter etter,litt for mye som stemmer !

 

Lenke til dåpen i Grønland kirke 11.01 1903 (hvis lenka ikke virker er det side 132 i kirkeboka 1900-1911 ) http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=3940&idx_id=3940&uid=ny&idx_side=-135

 

Prøver igjen,men bøkene er veldig trege nå http://www.arkivverket.no/URN:NBN:no-a1450-kb20060530030135.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er et utrolig interessant funn du har her, Anne! Dette setter jo mange brikker på plass.

 

Her er et forsøk på å få opp lenkene i innlegget til Anne ovenfor:

 

Kildeinformasjon: Oslo fylke, Grønland, Ministerialbok nr. 14 (1900-1911), Fødte og døpte 1903, side 132.

Permanent sidelenke: http://www.arkivverk...y&idx_side=-135

Permanent bildelenke: http://www.arkivverk...60530030135.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette var en ny vending og utrolig spennende. Da vil det si at Hulda blir boende i Kristiania med sønnen etter Lars Hansens død. Det virker da som Kristine Marie blir godtatt av faren og ev. dennes familie og forblir i Tanum. Men hva skjer videre med henne. Det er nemlig hennes ukjente skjebne det er interessant å vite. Ble hun gift ? Fikk hun barn ? Hun skal ha født en datter, sier historien, men hun er borte fra familiehistorien og skal etter sigende dukke opp en gang i 1960 årene hos sin bestemor Hulda ? Takk skal dere ha for interessant lesing.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, her er faktisk enkefru Hulda Hansen fortsatt i Fossveien 16 i 1950 (den siste tilgjengelige adressebok på nettet):

 

http://arkivverket.n...ize=full&mode=0

 

Og nå vet vi at dette er den riktige adressen. Her er et søk direkte på adressen, og da ser vi at også sønnen Haakon bor der i 1950:

 

http://arkivverket.no/URN:db_read/db/49280/1754/?size=full&mode=0

 

Men Kristine Marie blir det nok vanskeligere å finne her, for hun har kanskje fått nytt etternavn, og hos moren bor hun ikke i 1950.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her kan vi se direkte i kirkeboka ved Kristine Maries konfirmasjon i 1918 (lenken i innlegg 4 og 5 er jo en avskrift):

 

Kildeinformasjon: Vestfold fylke, Tanum i Brunlanes, Klokkerbok nr. I 4 (1898-1921), Konfirmerte 1918, side 184.

Permanent sidelenke: http://www.arkivverk...y&idx_side=-169

Permanent bildelenke: http://www.arkivverk...60914010055.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er brannkonstabel Lars Hansen død av lungebetennelse 9. september 1914:

 

Kildeinformasjon: Oslo fylke, Paulus, Ministerialbok nr. 18 (1906-1915), Døde og begravede 1914, side 166.

Permanent sidelenke: http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=673&idx_id=673&uid=ny&idx_side=-168

Permanent bildelenke: http://www.arkivverket.no/URN:NBN:no-a1450-kb20060215010844.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tok et dykk ned i Tanum kirkebok og finner følgende: Barn Grete Johanne Karlsen f 26/2-1925, uægte. Mor: Marie Kristine Hansen f. 1902 bosatt i Tveten. Dette må være den datteren som er det ukjente leddet og som Kristine har holdt skjult for familien ?Takk for at dere engasjerer dere i en ukjent familie, som tross alt var litt spennende.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg engasjerte meg i denne saken fordi jeg er gammel Oslogutt, og når Kristine havnet i Vestfold - samme fylke som jeg bor i nå - så ble det enda mer interessant å følge opp. Til slutt ble dette veldig spennende! Da har altså Hulda aldri bodd i Brunlanes ser det ut til, men i Kristiania/Oslo hele tiden. Og hun tok aldri tilbake pikenavnet Pettersen. Det står der bare ved konfirmasjonen til Kristine, antakelig fordi det refererer til dåpen da moren ennå ikke var gift med Lars Hansen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk til Ann, Anne og Dag som ledsaget meg inn på riktig vei i Vestfold. I artilleriet sier vi å "gafle seg inn på målet" Man må gå en del krokveier for å finne frem og da sitter jeg igjen med denne damen Grete fra Vestfold. Hun er vel død i dag og jeg tror hun døde i utlandet. I følge hennes familiehistorie har hun også noen skjulte hemmeligheter som jeg bare har hørt tåkeprat om.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.