Jump to content
Arkivverket

Oppføringer i sjømannsruller for Trygve Haakon Johansen f.1897


Recommended Posts

Min oldefar Trygve Haakon Johansen var sjømann og jeg forsøker nå å finne ut om hans liv.

 

Opplysninger jeg kjenner om ham:

 

Født Klepstad/Klevstad, Borge i Lofoten i 28. april 1897, døpt 1 august samme år, oppvokst på Sandøy Gård. Han blir konfirmert i Borge den 23. juni 1912.

 

Her antas det at han enten blir fisker eller sjømann for en periode

 

Dukker deretter opp som oppført under emmigranter fra Bergen 1923, men har da rukket å bli 2.styrmann. Lurer derfor på om sjømannsrullene kan kaste lys over perioden før dette. Det kan se ut som ut fra dokumenter fra ellis island N.Y. , at han seilte der borte med skipet Commondore Rollins frem til ihvertfall oktober 1924.

 

Hvis dere har tips til hvor jeg kan finne informasjon om giftermålet med min oldemor Karoline Elise f.Amundsen også f.1897 (Gimsøy). De får en datter i 2. august 1926, så de må ha truffet hverandre i 1925 senest.

 

Takknemlig for all hjelp.

Link to post
Share on other sites

Hei

Når det gjelder mønstringsbetjenten i Lofoten, så har vi ikke noe bevart materiale for den aktuelle perioden (litt før og litt etter). Om han kan ha mønstret gjennom noe annet mønstringskontor, vet jeg ikke og det vil medføre litt leiting å finne ut det.

 

Jeg antar det giftermålet du spør om skjedde i USA. I tilfelle vil det naturlige utgangspunktet være å søke i de store databasene som finnes i USA. Det er www.familysearch.org (gratis) og www.ancestry.com (betalingstjeneste). Dersom de giftet seg i den norske sjømannskirken i New York, finnes en del protokoller på Digitalarkivet under skannede kirkebøker.

 

Mvh

Finn

Link to post
Share on other sites

Takk for svar.

 

Jeg noterer dette og går videre der jeg finner informasjon. Vil det ved et senere tidpunkt for meg være mulig undersøke dette om mønstringskontorene nærmere ved å besøke statsarkivet selv?

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.