Gå til innhold
Arkivverket

Hvordan finne slekt i Flensburg ??


Inger Tysland
 Del

Recommended Posts

Det er svært få kirkebøker og andre genealogiske primærkilder i Tyskland som ligger på nettet. Omtrent ingen tyske folketellinger er digitalisert. For å få opplysninger må man besøke arkivene, enten selv eller ved å betale en lokalkjent. Som oftest koster det noen Euro per dag å være på lesesalen.

 

For de delene av Schleswig-Holstein som tilhørte Hertugdømmerne (Danmark), kan man finne noen arkivalier i Danmark, se f.eks. denne siden om folketællinger.

 

Klikk her for noen tips om hva du kan finne i Stadtarchiv Flensburg Det er åpent ons-fre 08.30 - 12.30, så du må være godt forberedt og vite hva du skal lete etter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Flensburg var vel dansk på din tipp-tipp-tippoldefars tid (hvis han levde før 1864).

Leter man da i Danmark eller Tyskland for å finne data fra den tiden? Vet noen det?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg var i Flensburg for et par år siden på statsarkivet. Der hadde de fotostatkopiert alle kirkebøkene. Jeg lette etter min tippoldemor som var født der, og fant henne i kirkeboken for St. Marienkirche i 1812. Jeg visste da at hun var født sånn ca. det året. Det var et navneregister man kunne lete i, og så var det å finne rett kirkebok Taufenbuch). Jeg fant også alle hennes søsken som var født senere ved å gå inn i navneregisteret. Det var ikke lov til å fotografere, men de tok fotostatkopier mot en liten avgift.

Mvh Benedicte

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sydslesvig, og dermed Flensborg, var dansk indtil 1864. På de danske arkiver kan man læse kopier af kirkebøger og folketællinger fra "dansketiden" i Sydslesvig.

Det mest interessante arkiv er nok Rigsarkivet i København. Al søgning er gratis, og man betaler kun for bestilte kopier af materiale.

Se disse vejledninger på dansk:

http://www.sa.dk/content/dk/mest_brugte_arkivalier/sadan_bruger_du_de_mest_brugte_arkivalier/folketallinger_-_en_vejledning/rigsarkivet

http://www.sa.dk/content/dk/ydelser_og_produkter/servicedeklarationer/lan_og_benyttelse_af_mikrokort_af_kirkeboger_for_sogne_i_sydslesvig

 

Folketællingen fra 1803 findes også i søgbar udgave på nettet; i de øvrige er Flensborg ikke dækket, og man må gå til originalmaterialet på arkiverne.

Se dækning her for Sydslesvig:http://www.dis-danmark.dk/kipkort/index.php

For søgning brug dette link:http://ddd.dda.dk/soeg_person_selv.asp og vælg Sydslesvig som "Amt"

 

hilsen Karsten

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.