Gå til innhold
Arkivverket

Karen Sophie Heyerdahl f. Pettersen


Marte Johansson-Kjellerød
 Del

Recommended Posts

Min tipp tipp oldemor sies å ha vært hoffpike ved stockholms slott rundt 1840 årene.(Hun er født 1824) Noen som vet om det finnes arkiv for å finne ut om dette kan stemme?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 8 år senere...

Her er hva jeg har funnet. https://www.wikitree.com/wiki/Olesdatter-284.

 

Mine barn er i slekt med hennes datter (Emilie Marie) Rosaura f. 1846 i Oslo. Her er Jens Haagensen (som vel betyr Jens Eilert Haagensen Heyerdahl) oppført som far, men de giftet seg først i 1853, og litt seinere i 53 blir sønnen med det klingende navnet Oskar Carl Gustav Hakon Fredrik Ferdinand født. På My heritage påstås denne sønnen å være kongelig.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg leter forøvrig etter hennes far Ole Pedersen (Bjerkedal) . Karen Sophies dåp finnes i skanna klokkerbok løpenr 38. https://media.digitalarkivet.no/view/7578/72

det er feil far i den søkbare versjonen. Og faren heter kun "Ole" og jeg har heller ikke hans f.år/alder. Jeg har ikke klart å tolke det i høyre marg

Ved Karen Sophies ekteskap med Jens Eilert Haagensen Heyerdahl https://www.digitalarkivet.no/view/327/pv00000005413917 står det står det "jomfru Karen Sophie Pettersen (..?..) Bjerkedahl under Sandem(?)". Jeg har funnet noe om Bjørkedal i Våler i Østfold, og noe om Sandem og Sandum i Høland.

Karen Sophies mor  Kirstina Christophersdatter har jeg funnet i FT i 1801 som 11 åring

 

Hva finnes av kilder som kan identifisere denne far? Kilder mellom 1780-1824 i Høland og Våler(?).

 

Det er forøvrig artig at brura har tittel "jomfru" når hun gifter seg i juni 1853 for hun har en  datter med Jens Haagensen (altså brudgommen etter alle solemerker) som er født allerede i 1846. Og hun føder det "kongelige"(?) barnet Oscar i november 1853. Barnet Rosaura er født i Oslo, men kan noen finne ut hvor mor og barn var mellom 1846-53? evt. via militære kilder finne ut hvor Jen Eilert Heyerdahl var i denne perioden?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.