Gå til innhold
Arkivverket

Soldatruller Blaker Garnison


Recommended Posts

Jeg har en Mathias Olssøn (Olsen) som var dragon på Blaker Garnison i 1812 og som hadde lejermål og barn med Olia Hansdatter som tjente på Aalgård i Sørum. Hvordan i all verden finner jeg ut hvor denne fyren kom fra?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er vanskelig å finne enkeltsoldater i ruller fra denne perioden, og det er svært begrenset hva som er bevart av ruller.

 

I arkivet etter Landetaten, pakke Ra-0003 har vi funnet et lønnsregnskap fra 1812 som inneholder navnet på soldatene ved det Norske Garnisonskompani, som holdt til på Blaker skanse. Etter hva vi har sett i kirkebøkene for Sørum er faren til Olia Hansdatters barn oppført som soldat, ikke dragon.

 

I regnskapet er det en Mathias Olsen Kier som vi antar kan være personen du er på jakt etter. Dessverre inneholder ikke listen opplysninger om fødested, men etternavnet kan tyde på at han er fra en plass ved navn Kier eller lignende. Vi legger ved kopi av regnskapet.

 

Vennlig hilsen

 

Seksjon for brukertjenester

 

post-2132-0-19999100-1361363206_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk. Dette var en interessant opplysning. Som kan være ledetråd. Det finnes en 12 år gammel Mathis Olsen på Kier gård i Vaale i 1801. Det passer med navn og alder. I følge kirkeboken vedkjente han seg farskapet og datteren ble kalt Berte, som også er navnet til hans mor i Vaale. Nok et indisium i det minste. Fin hjelp.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.