Jump to content
Arkivverket

Marthe Antonette Ovidia (Frida) Helgesen reiser fra Kristiania til Canada i 1904 med Montebello


Recommended Posts

Ifølge faren Torlak Helgesens skifte nr 1011 http://arkivverket.no/URN:sk_read/27283/77/ er ett av barna i "Amerika". Vi tror den som reiste er datteren Martha Antonette Ovidia, født i 1883: http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=5793&idx_id=5793&uid=ny&idx_side=-78

 

Det reiser en Martha Antonette Frida Helgesen, f 1883, fra Oslo i 1904 som skulle til Canada:

http://digitalarkivet.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=2&filnamn=EMIOSLO&gardpostnr=160133&personpostnr=160133#nedre

 

Vi lurer på om det er navnet Ovidia som har blitt til Frida. Resten passer skummelt bra, men vi står helt fast når det gjelder å komme videre i Canada eller USA. Vi vet ikke hvor i USA hun evt. reiste, og hun dukker ikke opp på Ellis Island ved et vanlig søk.

 

Er det noen som kan hjelpe oss så blir vi utrolig takknemmelige!

 

Mvh Anne og Gunn

Link to post
Share on other sites

Takk for det!

 

Er det noen måte å finne ut hvordan hun reiste videre fra Montreal?

 

Og et annet spørsmål: I og med at vi ikke vet hvilken stat hun reiste til, er det mulig å søke på f eks 1910 census i hele USA - eller må man søke stat for stat? På FS kan ikke jeg se annet enn at man må gjøre akkurat det.

Link to post
Share on other sites

Ancestry gir jo mulighet for å søke over hele USA og Canada m.v. - men der kreves det jo et abonnement som du sikkert kjenner til. Finner en "kandidat" i Canada i 1916 - men det blir jo svært usikkert da. Både Martha og hennes mann skal begge ha immigrert i 1904, så de kan jo ha vært gift allerede da, men barna Orvin (10) - Ottila (8) og John (6) er alle født i Manitoba.

 

Name: Martha Larson Gender: Female Marital Status: Married Age: 33 Est. Birth Year: 1883 Birthplace: Norway Year of Immigration: 1904 Home in 1916: 27, Selkirk, Manitoba Address: 23, 9, W1 Racial or Tribal Origin: Norwegian Relation to Head of Household: Wife Spouse's Name: Olaf Larson Sub District Desc.: Townships 22 and 23, whole or fractional, ranges 6, 7, 8, 9 and 10, W.P.M.

Link to post
Share on other sites

Takk for hjelpen - setter stor pris på det :)

 

Jeg vet at det kreves abonnement, det er der det stopper opp. Da skal vi se på dette, om det kan være en mulighet, men ville vel tro at hun endte opp i USA.

Link to post
Share on other sites
Ann-Mary Engum

Orvin Larson in household of Olaf Larson, "Canada Census, 1916"

name: Orvin Larson event: Census event date: 1916 event place: Manitoba, Canada gender: Male age: 10 marital status: Single racial or tribal origin: Norwegian relationship to head of household: Son birthplace: Manitoba estimated birth year: 1906 immigration year: military service - overseas or in canada: township: 23 province: Manitoba district number: 10 Selkirk

Household Gender Age Birthplace

 

self Olaf Larson M 36y Norway

 

wife Martha Larson F 33y Norway

 

son Orvin Larson M 10y Manitoba

 

daughter Ottila Larson F 8y Manitoba

 

son John Larson M 6y Manitoba

https://familysearch.org/pal:/MM9.1.1/KMGR-T8Z

Link to post
Share on other sites

Takk Ann-Mary!

 

Siden vi tilsynelatende ikke greier å finne vielsen til denne Martha Larson er det umulig å vite om hun er den riktige. Det vi vet er at den Martha som dro fra Oslo i 1904 var ugift, men hun dro muligens sammen med en yngre bekjent/venninne. I 1906 ser det ut som om denne venninnen reiser videre til USA, men man har til nå ikke funnet at Martha tok samme rute. Likevel mener familien i 1933 at hun befinner seg "i Amerika".

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.