Gå til innhold
Arkivverket

Gården Mortenshusa i Elverum.


Hanne W. Berghagen
 Del

Recommended Posts

Jeg har funnet ut at min tippx7 oldefar Morten Jonsen (1644-1715) bygget gården Mortenshusa i Elverum i ca.1680,( tomten var fradelt slektsgården østre Hagen.) Hva finnes av opplysninger om denne gården i statsarkivet? finnes det for eksempel bilder både av gården og evt etterslekt ? (jeg tenker selfølgelig da fra 18 og 1900 tallet) Jeg har også fått høre at det skal finnes et brev skrevet av presten Hans Gude datert 23/7-1810 til militæret, hvor han ber om at min tippx3 oldefar Gunder Hansen skal få slippe unna militærtjenesten. Er det noen mulighet for å få en kopi av dette brevet hvis det fortsatt eksisterer?

Mvh Hanne Berghagen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva som finnes tinglyst på gården kan du få oversikt over ved å slå opp i panteregisteret .

 

Bygdebok for Elverum vil ellers være et godt utgangspunkt for opprulling av gården og slekten. Bygdeboken og mer - blant annet historielagsmateriale - er tilgjengelig på lesesalen vår. Har du et bibliotek nærmere enn Statsarkivet i Hamar, er det gode muligheter for at de har bygdeboken der også.

 

Med hensyn til brevet har jeg sett raskt over journal hos amtmann og fogd, men kan ikke se noe. Prestearkivet for Elverum har ikke kopibok tilbake til 1810. Det kunne tenkes at han kan gjenfinnes i en militær rull, men et søk gjennom den (forutsatt at vi klarer å identifisere den rette) vil måtte skje på eget inititativ på vår lesesal.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.