Gå til innhold
Arkivverket

Norsk Slektshistorisk Forening og innlogging


Astrid Ryen
 Del

Recommended Posts

Jeg er medlem av foreningen og har betalt min kontingent kr 400 for inneværende år. Innlogging går greit med brukernavn og passord.

 

Jeg satt idag og leste en del temaer på Middelalderforumet, nederst står det hvem som er i forumet. Det var en navngitt person pluss en "gjest".

 

Jeg skjønte etter hvert at denne "gjesten" måtte være meg selv, for etter å å klikket på "nytt innlegg" og "svar på tema", måtte jeg registrere meg som bruker!!

 

Hva er meningen med dette? Hvorfor skal et betalende medlem av foreningen, registrere seg nok gang for å kunne delta i de to fora som er stengt for ikke_medlemmer?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det opne forumet, m.a. med mellomaldarforumet, er tilgjengeleg for alle - medlem eller ikkje. Dette betyr at dette forumet ikkje kan (og bør?) koplast opp mot medlemsbasen, og dermed får vi spørsmålet om ekstra registrering.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jo da, Jeg har funnet siden hvor man logger seg inn i middelalderforum, ny registrering med nytt? brukernavn, e-post-adresse, nytt? passord mm.

Jeg har bare liten sans for slike fiksfakserier, og dermed blir det for min del.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Man kan ikke logge seg inn i middelalderforum med det brukernavn og passord man allerede har. Jeg har nå registrert meg i Middelalderforum, men dog med det samme brukernavn og passord som jeg har fra før. Har mottatt e-post fra webmaster.....etc som forteller at et Forumadministrator i en ny e-post skal skal sende meg en lenke som gjør det mulig for meg å aktivere etc etc.

 

Tungvint eller hva?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er helt enig med deg Astrid. Er du medlem et sted og har et passord etc der, burde det holde i massevis. Det blir tilslutt så mange ulike passord at eneste muligheten til å holde rede på dem er å han en liste liggende. Det er sikkert mye sikrere, enn å ha ett komplisert du kan ha alle steder og husker i hodet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når du først er registrert og aktivert så kan du jo bare huke av for knappen "Logg meg på automatisk hver gang", så slipper du og tukle med innlogging hver gang du besøker forumet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette er nok helt vanlig prosedyre på et forum som ikke er begrenset til medlemmer. Hvis man ikke ønsker å ha ett brukernavn/passord for hvert forum, så kan man jo benytte samme på flere (bare ikke bruk samme passord som på nettbank eller andre viktige saker). Og - som Ken Nordberg sier kan du ha automatisk innlogging.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sannelig, dette var et styr! Men nå er alt i orden. Jeg har har fått mail fra Administrator om at jeg er akseptert som bruker av middelalder forum, dermed er saken løst. Mitt brukernavn og passord er det samme som når jeg logger meg inn på hovedsiden. Men jeg kunne aldri forestille meg at jeg som betalte inn min medlemsavgift den 1/2 (sjekket med nettbanken), ikke skulle ha tilgang til de fora som er på nettstedet uten denne ektstra hurlumhei.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er nok av rent praktiske grunner at medlemmer må registrere seg separat på forumet. Drupal (programvaren på NSF's websider) og PhpBB (forumsystemet) er to helt forskjellige systemer. En løsning er kanskje at medlemmer automatisk registreres på forumet med samme brukernavn og passord som på websiden for øvrig, men dette er sikkert kostbart merarbeid.

 

Litt på sidelinjen; en liten annen klage til NSF: som nordmann bosatt i utlandet skulle jeg ønske at det var mulig og betale for medlemsskapet med bank/kredittkort... ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå svarer ikke jeg «på vegne av NSF» - det er det nok bare lederen Rune Nedrud som kan gjøre. Men det er jeg som har satt opp programvaren på NSFs server, og det er riktig som Ken sier. Det er ett medlemsregister for hovedsidene på www.genealogi.no (Drupal), og ett annet for forumprogramvaren (PhpBB). Det finnes tredjeparts-løsninger for å integrere disse to registrene, men vi har ikke nedlagt noen ressurser i å få det til. Personlig mener jeg det ville gi uheldige signaler til ikke-medlemmer, og gi inntrykk av at det er et lukket forum.

 

Jeg ser at DIS-Norge har en slik løsning på sitt forum, og det er noe av grunnen til at jeg aldri har deltatt der.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eg har fyrstehands erfaring med såkalla tredjeparts system som skal kople saman medlemsbaser i ulike system, og støtter prioriteringa Leif har gjort her. Dette krever ofte "hacks" i eksisterande probramvare, og blir masse plunder når ein skal oppgradere til nyare versjonar.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes egentlig det er litt morsomt å lese kommentaren om at noe ville gitt uheldige signaler til ikke medlemmer. Vi må derfor gjøre det mere krøkkete for medlemmer. Hvem burde prioriteres, medlemmer eller ikke medlemmer? Hva er egentlig vitsen med innloggingen i det hele tatt. Det skal være for alle. Ja vi kan huke av for å være pålogget. Jeg antar at mange tror det er veldig sikkert.

Man gjør det enklere bare man er kommet igang, men det betyr bare at sikkerheten blir dårligere og dårligere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva er egentlig vitsen med innloggingen i det hele tatt. Det skal være for alle. Ja vi kan huke av for å være pålogget. Jeg antar at mange tror det er veldig sikkert.

Man gjør det enklere bare man er kommet igang, men det betyr bare at sikkerheten blir dårligere og dårligere.

Jeg vet ihvertfall om en god grunn: dessverre er det slik i våre dager at ett rimelig synlig forum raskt vil bli besøkt av spammere og annet tull som slett ikke har genealogi i mente. Hvis man må registrere seg og logge inn så forsvinner mesteparten av denne muligheten. Når det gjelder muligheten for og huke av at man er pålogget så er det sikkert på private maskiner. Men man bruker selvsagt ikke den muligheten på internett-kafeer og andre offentlige steder der mange har tilgang til samme datamaskinen. Men det må da likevel tilby bedre sikkerhet enn og fjerne innloggingen helt?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne diskusjonen er merkelig. Norsk Slektshistorisk forening har laget et middelalderforum som skal være for "alle", og de har satt opp programvaren phpBB til dette. Da må de faktisk benytte de mulighetene forumet gir. Uten registrering blir det bare spam, det er helt sikkert. Derfor har de også foretrukket at administrator "godkjenner" brukerne på forumet, slik at ikke for mange "viagra2867" havner der (jeg skal love dere at det ville blitt klager fra brukerne da!). Det er jo også der (som her) greit at man vet sånn omtrent hvem man diskuterer med. For å si det slik: Et forum uten innlogging er fullstendig uaktuelt i dag.

 

Kan dere ikke bare se på det som et tilbud fra Norsk Slektshistorisk forening da, at de har et forum for dette? Og at de vedlikeholder det? Klart det er mulig å benytte diverse endringer, "mods", men det vil gjøre vedlikeholdet problematisk. Sikkerhetsoppgraderinger er viktig på et slikt forum, og med mye endringer blir de bare utsatt -. og utsatt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sikkerheten må da være viktig! Til opplysning har f.eks. DIS-Danmarks hjemmeside Slægt og Data med debattforumene vært stengt i over en uke nå pga. at de er blitt hacket.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes egentlig det er litt morsomt å lese kommentaren om at noe ville gitt uheldige signaler til ikke medlemmer. Vi må derfor gjøre det mere krøkkete for medlemmer. Hvem burde prioriteres, medlemmer eller ikke medlemmer?

 

Det var en personlig kommentar fra min side, og langt fra noen hovedgrunn til at løsningen er slik den er. Hovedårsaken er av teknisk karakter, og både Håvard og Inger Karin har egentlig sagt det meste om den saken ovenfor. Når det gjelder programvare er jeg tilhenger av KISS-prinsippet (Keep It Simple, Stupid) og vil helst unngå hyperavanserte fiksfakserier som i ettertid ofte viser seg vanskelig å vedlikeholde. Jeg ser ikke helt at vi gjør det mer krøkkete for medlemmer heller. Det er akkurat like krøkkete for alle, noe vi kan takke spammerne for.

 

Hva er egentlig vitsen med innloggingen i det hele tatt. Det skal være for alle.

 

Ja det skal være for alle - unntatt spammere. Det gikk an å kjøre åpne forum uten innlogging fram til ca. 2005, da fikk jeg plutselig på det lille forumet på Solumslekt flere hundre spampostinger om dagen og måtte innføre begrensninger. I dag finnes det vel ikke noe forum som ikke krever innlogging.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.