Gå til innhold
Arkivverket

Nok en forsvunnet emigrant!


Ørjan Hagerup Kvaløy
 Del

Recommended Posts

Holder på å kartlegge emigranter fra Leka kommune i Nord-Trøndelag, og noen er vanskelige å gjenfinne i USA. En av de første emigrantene fra Leka het Peter Christian Petersen, f. 04.07.1841. Hans foreldre var Peter Asp Madsen, (Solsem) og Pauline Pedersdatter (Kvaløy). Peter Christian Petersen emigrerte i 1869 (kirkebok for Leka). Har ikke funnet ham igjen i noen emigrasjonsprotokoller eller passasjerlister. Aner derfor ikke hvor han dro. De fleste emigrantene fra distriktet reiste via Quebec, den tida, og bosatte seg i Minnesota/Wisconsin. Han kan selvfølgelig ha reist et helt annet sted. Er det noen av Amerika-ekspertene som kan finne ham igjen i USA?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kanskje han ombestemte seg?

Det gjorde ein av mine oldefedre, han melde flytting (iflg.krk.boka i 1892) til Amerika. Men då hadde han fyrst ordna seg slik at han hadde to damer som gjekk gravide med hans barn ;-)

 

Han ombestemte seg likevel :-)))

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mange takk! Ja, det spørs om han ombestemte seg, eller at han kom hjem igjen etter en kort periode. Har en annen emigrant på lista, som også reiste i 1869. (Reiste med "Norway" fra Trondheim) Han kom tilbake allerede i 1870 eller 71. Har noen flere emigranter jeg lurer på, så det kommer mer i en ny tråd.

 

Ø.K

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.