Gå til innhold
Arkivverket

Fødselsprotokoll for Rigshospitalet 1882


Per Lillehagen
 Del

Recommended Posts

Jeg forsøker å finne ut mer om min morfar Einar Haglund f. 27.12.1882 på Rigshospitalet, og om han mor Karen Kristiansen f. 1855 samt hans fra Nils Haglund f. 1855. I fødsels/dåpsprotokollen fra Rigshospitalet står det bare at mor og far er 28 år.

Nå lurer jeg på om det finnes fødselsprotokoller på Rigshospitalet fra 1882 hvor det framgår eller bekrefter mor og fars fødslesdag og år.

 

Ved hjelp av dette forumet tror jeg at jeg har funnet rett far til min morfar Einar Haglund, men er usikker på hans fars fødslesdato, har funnet Nils(Engebretsøn) Hagelund f 22.03.1855. Født/døpt på Ringsaker. Bodde på gården Hagelund. Mulig senere utvandret til USA i juni 1882?

 

Men jeg sliter med å finne ut hvem Einars mor er? Karen Kristiansen f. 1855 (Kristiansdatter). Har funnet en Karen Kristiansdatter f. 22.08.1855, Næs på Hedemarken? Senere flyttet til Kristiania. Kan dette være Einar Haglund's mor?

 

http://digitalarkivet.uib.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=6&filnamn=f80301&gardpostnr=33&personpostnr=538&merk=538#ovre

 

Takknemlig for all hjelp:-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har kun dåpsprotokollen fra Rikshospitalet som forteller om fødselen i 1882. Har du forsøkt om Oslo byarkiv kan ha opplysninger om mora i fattigvesenets arkiver der? Vi kan ikke – i farten – se at det ble reist bidragssak i Christiania. Også Riksarkivet har oppgaver over fødte fra denne tiden, men sjelden flere opplysninger (ofte færre) enn de som står i kirkeboka.

 

 

 

 

 

 

Med vennlig hilsen

 

Odd Halvorsen

Statsarkivet i Oslo

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.