Gå til innhold
Arkivverket

Adriane Carstensdtr. Ronæss - Tvangsarbeider i Trondheim


Tony A. Ingebrigtsen
 Del

Recommended Posts

I databasen "Tvangsarbeidarar i Trondheim 1850-1867" i Digitalarkivet finnes Adriane Carstensdtr. Ronæss oppført fire ganger, i 1853, 1857, 1859 og 1862. Hun var fra Beitstaden og bodde der i 1853, men ser ut til å bo i Trondheim senere.

 

Det må vel da finnes flere domer et eller annet sted som dømmer henne til tvangsarbeidet. Hvor finnes denne, og står det noe om hennes ekteskapsstatus der? Var hun for eksempel blitt enke på ett eller annet tidspunkt?

 

Hun var gift med Ove Jørgen Christiansen fra Beitstad, og ifølge kirkeboka der flyttet de til Helgeland/Lofoten i 1849, men ser ut til å være tilbake i Beitstad i 1853-1854. Jeg har ikke greid å finne hverken Ove Jørgen eller Adriane i FT 1865, og hittil heller ikke funnet dem begravet i Beitstad eller Trondheim.

 

Det er egentlig Ove Jørgen Christiansen jeg er på jakt etter, men jeg håper at Adrianes skjebne kan kaste lys over hva som skjedde med dem begge.

 

Ove Jørgen Christiansen ble født 8.juli 1825 i Beitstad, mens Adriane ble født 1.oktober 1822. De ble gift i Beitstad 11.oktober 1847.

 

hilsen

Tony

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Hei

 

Jeg finner Adriane innsatt i Trondheim tugthus 29.12.1857. Da er hun gift og har 1 uægte barn pg hun er 35 1/4 år gammel. Hun er dømt etter konkubinat-bestemmelsene, det vil si samliv med noen uten å være gift.

 

Jeg finner ikke noe på de andre årstallene du nevner.

 

Mvh

 

Finn

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.