Gå til innhold
Arkivverket

10 manns lagrette på Grindheim 3.mai 1550 - V-Agder


Vidar Olsen
 Del

Recommended Posts

Bladde i samlingen Dipl. Norvegicum, og fant i diplom nr 940, navn på 10 lagrettemenn pluss de 2 rekvirentene av delegangsforretningen. Her er det kanskje noen som har manglet en "knagg" å henge sine eldste på.

 

Selv lurer jeg på lagrettemannen Torro Olaffson; Er det noen som har opplysninger om dette er Torro Olaffson på Flottorp Ytre i Grindheim? Torro Olaffson Flottorp Ytre (også benevnt Flottorp Nedre i eldre kilder) er nevnt i bl.a. Krigsskatten 1611. Jeg formoder at han er far til Oluff Torrson Flottorp Ytre, nevnt i enkelte skattelister t.o.m Kontribusjonsskatten 1644. Sisntevnte bruker er ikke nevnt i Breilids bygdebok, så jeg undres på om evt. barn etter ham kan ha blitt tatt for å være barn etter Oluff Svenkeson - en annen bruker på Flottorp Ytre - som også er nevnt i Kontrilbusjonsskatten 1644).

 

Delesgangforretning dat. 3. mai 1550 på Grindum, rekvirert av prest Mattis Lagesson og Osmund Byremo. Som lagrettemenn: Torro Olaffson, Osmund Aslakson, Od Svenkeson, Simon Olaffson, Gisle Eivinson, Svenke Torgirson, Jørand Trondson, Olaff Gunnarson, Osmund Taralson, og Asgaut Simonson.

 

Forøvrig, kan det være at Torro Olaffson Flottorp Ytre også var faren til den Simon fra Flottorp Ytre som i likhet med en del andre soldater ble bøtelagt etter hjemvendelse fra Svinesund-leiren?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.