Jump to content
Arkivverket

10 manns lagrette på Grindheim 3.mai 1550 - V-Agder


Recommended Posts

Bladde i samlingen Dipl. Norvegicum, og fant i diplom nr 940, navn på 10 lagrettemenn pluss de 2 rekvirentene av delegangsforretningen. Her er det kanskje noen som har manglet en "knagg" å henge sine eldste på.

 

Selv lurer jeg på lagrettemannen Torro Olaffson; Er det noen som har opplysninger om dette er Torro Olaffson på Flottorp Ytre i Grindheim? Torro Olaffson Flottorp Ytre (også benevnt Flottorp Nedre i eldre kilder) er nevnt i bl.a. Krigsskatten 1611. Jeg formoder at han er far til Oluff Torrson Flottorp Ytre, nevnt i enkelte skattelister t.o.m Kontribusjonsskatten 1644. Sisntevnte bruker er ikke nevnt i Breilids bygdebok, så jeg undres på om evt. barn etter ham kan ha blitt tatt for å være barn etter Oluff Svenkeson - en annen bruker på Flottorp Ytre - som også er nevnt i Kontrilbusjonsskatten 1644).

 

Delesgangforretning dat. 3. mai 1550 på Grindum, rekvirert av prest Mattis Lagesson og Osmund Byremo. Som lagrettemenn: Torro Olaffson, Osmund Aslakson, Od Svenkeson, Simon Olaffson, Gisle Eivinson, Svenke Torgirson, Jørand Trondson, Olaff Gunnarson, Osmund Taralson, og Asgaut Simonson.

 

Forøvrig, kan det være at Torro Olaffson Flottorp Ytre også var faren til den Simon fra Flottorp Ytre som i likhet med en del andre soldater ble bøtelagt etter hjemvendelse fra Svinesund-leiren?

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.