Jump to content
Arkivverket

Slektprogram søskenbarn& tremenning


Recommended Posts

N. Tveranger

Hei, jeg lurer på om det finnes et mer avansert slektprogram. Har vært borti et par opp igjennom tidene, men har liksom aldri blitt fornøyd med programmene, så derfor har jeg puslet med mitt eget "program".

 

Men jeg finner begrensningene, så det jeg lurer på er om det finnes et program som kalkulerer ut dine/personens søskenbarn/tremenning osv. for av de programmene jeg har vært borti får man enkelt bare opp foreldre og barn, uten at man kan trykke på hver enkelt person å få se mer slekt og familie oversikt, og da mener jeg ikke et slektstre.

Link to post
Share on other sites
Helge Bjerkevoll

Vil anta at de fleste seriøse program som selges i dag har denne funksjonen.

Her er en oversikt over slike:

 

http://www.disnorge.no/cms/slektsprogram.html

 

Mange av disse program har også en gratisversjon som en kan laste ned og prøve.

 

I programmet jeg bruker (BK) er det noe som heter "Beregne slektsforhold" Da legger en inn navn/nr på to personer og får frem alle tenkelige slektsforhold mellom disse 2 personer. Eksempel på svar kan være "AA er tremenning til far til BB".

 

Lykke til videre

 

Ser i etterkant at det er noe annet du spurte om og mitt innlegg er vel derfor ikke relevant.

Edited by Helge Bjerkevoll
Link to post
Share on other sites
Johan Arthur Hansen

I Embla kan du velge en person og på et blunk få alle relasjoner eller bare søskenbarn, tremenninger eller firmenninger til denne personen. Du kan også få relasjoner mellom to personer.

Mvh. Johan Arthur Hansen

Link to post
Share on other sites
Ken V. Nordberg

TMG har noe de kaller "Kinship Report" som kan lage en oversikt over alle slektsrelasjonene til en enkelt person i slektstreet. Jeg kan for eksempel lage en slik oversikt over meg selv og få liste over foreldre, søsken, onkler, tanter, søskenbarn, besteforeldre, og så videre i så mange generasjoner man bare måtte ønske. Programmet kan også, som de fleste andre slektsprogrammer, kalkulere slektsskap mellom to valgte personer i slektsdatabasen.

 

Dette er kanskje litt på siden av hva du spør etter, men TMG har også mulighet for og lage egne layouter der man kan lage ett oppsett som viser en anetre i opptil fem generasjoner, samt egne vinduer for barn, søsken og det de kaller associates (som i praksis er alle personer knyttet til den aktive personen's hendelse som vitner; for eksempel ved dåp eller giftemål).

 

GRAMPS er kanskje også verdt og undersøke for deg. Dette programmet støtter plugins; små programsnutter som utvider funksjonaliteten til programmet. Kanskje, hvis du er heldig, finnes det allerede noe slikt for GRAMPS.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.