Gå til innhold
Arkivverket

Dobbelt kan slettes


Ørn Pedersen Myhre
 Del

Recommended Posts

Har en litt utfordrende sak som jeg håper dere kan hjelpe med.

 

Kan den Ole Halvorsen som vi finner her som tjenestedreng http://digitalarkivet.arkivverket.no/ft/person/pf01058210001690 Være den samme Ole Halvorsen som vi finner her http://www.arkivverk...uid=898947&js=j som far til barnet som blir døpt 25.November 1820 foreldre Ole Halvorsen og Elen Joensdatter?

 

Om dette er den samme Ole Halvorsen, hvordan kan man spore han videre bakover fra sin stilling som tjenestedreng?

 

Også har vi hans kone som vi finner her http://digitalarkive...f01058206001228 Elen Jonsdatter som vi også finner igjen som mor sammen med Ole Halvorsen i dåpen nevnt ovenfor. Som dere ser av linken om Elen, så bor hun på Raadalen Plads i dag i Fredrikstad. Men hvordan finner jeg mer info om Raadalen Plads? Var det en husmannsplass? I såfall hva lå husmannsplassen under?

 

http://www.arkivverk...y&idx_side=-246 På denne linken finner vi de igjen under post 93-96. Først av alt, står det sjømann eller tømmermann under Oles yrke? Og hva står det for Elen sin haandtering? Jeg klarer ikke å tyde det.

 

Hva kan være forklaringen til at det står Raadalen etter Oles navn når jeg ikke har klart å finne en eneste Ole Halvorsen Raadalen i folketellingene?

 

Setter STOR pris på all hjelp

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For den observante leser, så vil du se at det egentlig er to av det første innlegget mitt med samme innhold. Det skyldes at jeg tenkte jeg både ville spørre statsarkivet direkte og i brukerenes eget forum. Nå som de flyttet det hit, så får ikke jeg til å slette det innlegget som de flyttet hit. Derfor kan jeg ikke gjøre noe med at det er to av samme innlegg før noen forteller meg hvordan jeg kan ta bort akkurat dette innlegget som statsarkivet flyttet hit og beholde det andre som jeg opprinnelig skrev i forumet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enten erstatter du overskriften med f. eks 'Dobbelt - kan slettes' ved å trykke Rediger på det første innlegget ditt. Så velges Bruk full editor og da kommer du inn på overskriften. Lagre modifisert innlegg.

 

Alternativt kan du sende en epost til digitalarkivet(krøllalfa)arkivverket.no og ber dem slette hele emnet: http://forum.arkivverket.no/topic/183344-raade-plads-raadalen-og-soendre-sukke/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.