Gå til innhold
Arkivverket

Ludvig Hagerup Larsen, forsvunnet emigrant fra Leka, Nord-Trøndelag III


Ørjan Hagerup Kvaløy
 Del

Recommended Posts

Ludvig Hagerup Larsen, f. 23.06.1861, Stein. Foreldre: Lars Olsen og Hanna Hansdatter. Emigrerte til Amerika i 1886 (kirkeboka) I emigrasjonsprotokollene dukker det opp en Ludvig Larsen som emigrerer fra Trondheim den 11.08.1886. Bosted er oppgitt å være Brønnøy, men det er mulig riktig person. Denne Ludvig Larsen skal til Vermillion, Sør-Dakota. Reiser med "Juno", American Line. Deretter forsvinner alle spor!

 

ØK

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er en Ludvig Larsen og faren heter Lars Olsen.

 

Border Crossings: From Canada to U.S., 1895-1954

about Ludvig Larsen

 

Name: Ludvig Larsen Arrival Date: 11 Apr 1908 Port of Arrival: St John, New Brunswick, Canada Ship Name: Empress Britain Port of Departure: Liverpool, England Residence Country: United States Age: 27 Birth Date: abt 1881 Birth Country: Norway Gender: Male Race/Nationality: Norwegian Record Type: Manifests

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Utflyttingen for Ludvig Larsen Stene.Han var født i 1861,IKKE 1881.

Kildeinformasjon: Nord-Trøndelag fylke, Leka, Ministerialbok nr. 788A04 (1878-1902), Utflyttede 1878-1888, side 216.

Permanent sidelenke: http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=2527&idx_id=2527&uid=ny&idx_side=-189

Permanent bildelenke: http://www.arkivverket.no/URN:NBN:no-a1450-kb20050502030703.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her har det beklageligvis sneket seg inn en trykkfeil, han er selvsagt født i 1861!!! Beklager. Har vært borti en del unge emigranter, men en emigrant på 5 år blir i minste laget, om man reiser alene. Håper ikke det ble alt for mye bryderi, beklager.

 

ØK

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hadde du lagt ved lenke i innlegg 1 hadde du unngått det problemet.

 

Reiste han med American Line og Juno fra Trondheim, så gikk den derfra den 26. august, i korrespondanse med S/S Lord Gough fra Liverppol, med ankomst Philadelphia den 6. sept. 1886 (Ifølge Norway Heritage websider)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fant ham ikke på passasjerlisten til S/S Lord Gough.

 

Basert på emigrasjonsdokumentet fra Trondheim, 11. aug. 1886, ville det vært mer naturlig at han reiste med Wilson LInes 'Hero' fra Trondheim den 12. august. Den korresponderte med bl.a. S/S Scythia som ankom Boston den 27. aug. etter å ha gått fra Liverpool den 17. aug. Men andre skip hadde også passende avganger, f.eks. S/S Wieland til New York, S/S Adriatic til New York, S/S Caspian til Halifax.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kurt: Ja, riktig emigrasjonsdato skal være 11. august, jeg kom først i skade for å skrive en annen dato. Om det er riktig mann, vet jeg ikke sikkert. Kirkebok for Leka skriver 1886, og han som emigrerer fra Brønnøy er den eneste med riktig navn og årstall. Ludvig var sjømann, og reiste vel litt rundt på kysten. Jeg har i alle fall ikke funnet andre kandidater i emigrasjonsprotokollene som passer. Det er forresten ikke langt fra Leka til Brønnøy.

 

ØK

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ludvig var sjømann, og reiste mye langs kysten. Han var bl.a. i Kristiansand i 1885. Året etter emigrerte han til Amerika. I teorien kunne han vel ha emigrert fra hvilken som helst havn i Norge. Kandidaten fra Brønnøy er vel den beste, så langt, men trenger ikke nødvendigvis å være riktig. Han skal til Vermillion, Sør-Dakota. Det er registrert andre fra Leka i samme område.

 

ØK

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De 5 som står ført foran Ludvig ved utreisen, og som alle reiste med American Line, finner jeg igjen i passasjerlisten for S/S "Indiana" som ankom port of Philadelphia den 30. august 1886. Her finnes også en Ludvig Larsen, men han er innført med alder 19 år og av yrke "cooper" (bøkker). Her vil jeg helst tro at alderen er feilinnført og at dette er Ludvig fra Brønnøy.

 

http://digitalarkivet.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=6&filnamn=EMITROND&gardpostnr=45697&merk=45697#ovre

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arne: En mulighet er selvsagt at Ludvig fra Brønnøy ikke er riktig person.Kan hende han virkelig er 19 år, og "cooper". Ludvig fra Leka var vel også sjømann. Det står ikke noe i Philadelphia, hvor han har tenkt seg ?

 

ØK

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, der står ingen destinasjon. Passajerlistene fra den tiden er ganske sparsommelige med info. "Din" Ludvig jobbet seg kanskje over på en båt for å spare penger?

 

Legger inn indeksen for Ludvik:

 

Name: Ludwig Larson Arrival Date: 30 Aug 1886 Age: 19 Years Estimated Birth Year: abt 1867 Gender: Male Port of Departure: Liverpool, England Ship Name: Indiana Port of Arrival: Philadelphia, Pennsylvania Last Residence: Norway Birthplace: Norway

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bra Arne, jeg burde hatt S/S Indiana med i innlegg 8. Det med alderen kan være at ett-talet i 1861 er blitt oppfattet som et sju-tall. Men det er veldig mange Ludvig Larsen i USA og veldig mange Louis Larsen .......

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kurt: Det er nok nettopp derfor han er så vanskelig å finne igjen. Ludvig kunne blitt til Louis, Lewis, Ludwick, Lawrence osv, det samme med etternavnet. Alle varianter av Larson/Larsen, men også Stein, Stene, Steen osv. Det finnes nær sagt hundrevis å velge mellom. Tror denne emigranten blir uoppklart inntil videre.

 

ØK

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.