Gå til innhold
Arkivverket

Finner ikke dødsfall og giftermål i kirkeboka....


Arnt Flønes
 Del

Recommended Posts

Prøver nå å finne ut litt mer om Erik Andersen og Kirsten Jonsdatter, som ble gift i Ofoten 13.10.1776. Begge ble født i Ofoten i 1742, Erik på gården Hergot og Kirsten på Bakkejord. Har funnet ut at de iallfall fikk 2 barn sammen, i 1778 (Maria) og 1779 (Anders). I folketellinga for 1801 er imidlertid Kirsten oppført som gift for 2. gang med Ole Pedersen, og de bor på gården Tortnæs i Ofoten. Har ikke klart å finne noen anførsler i kirkebøkene i forbindelse med Eriks død, og heller ikke i forbindelse med Kirsten og Oles giftermål. Lurer på om noen har noen tips i denne saken ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er litt usikker på om dette er riktig ektepar.... Bruden heter jo for det første Elen Jonsdatter istedenfor Kirsten Jonsdatter. I tillegg har jeg undersøkt litt om brudgommen. Ole Pedersen fra Bakjord er konfirmert i 1759 og giftet seg 1. gang i 1771 med Anna Ottesdatter. Da bodde de fortsatt på Bakjord. Anne Ottesdatter døde i 1790 på gården Tortennæs. I 1801 står det at Ole Pedersen og Kirsten Jonsdatter bor på gården Tortnæs, noe som tyder på at dette er den samme Ole Pedersen. Dermed kan vel ikke Ole Pedersen være gift i 1787 med Kirsten Jonsdatter, ettersom han fortsatt da var gift med Anne Ottesdatter. For det tredje er det jo anført at begge er lapp (same), noe som ikke har vært nevnt når Ole og Kirsten giftet seg 1. gang.

 

Vielse nr. 8 28/11 1787 Ankenes http://www.arkivverk...y&idx_side=-130

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror ikke dette kan være riktig Erik Andersen. Ifølge kirkeboka er det to som heter Erik Andersen som giftet seg omtrent samtidig i Ofoten. Erik Andersen og Kirsten Jonsdatter giftet seg jo i 1776, men i 1775 giftet en annen Erik Andersen seg med Inger Henriksdatter. Disse står oppført som lapp (same) begge to. Dette paret fikk barnet Mette Maria i 1783, og da står det at de bor på Bjeldgam. Iflølge dødsfall nr 13 13/4 1784 dør Erik Andersen på Bjeldgam, og er oppført som lapp. Jeg tror derfor at det høyst sannsynlig er den andre Erik Andersen som døde her....

 

Dødsfall nr. 13 13/4 1784 http://www.arkivverk...ny&idx_side=-90

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.