Gå til innhold
Arkivverket

Anne Randina Andreasdattee f. ca 1797 i Bergen


Terje Hammer Aarland
 Del

Recommended Posts

Er det mulig å finne ut evn om hun giftet seg med Torbjørn Olsen f. ca 1792. Hun fikk en datter Karen f 27.06.1824 med Bersven Iversen. 08.07.1834 får hun sønnen Jahn Ludvig Jansen, hvor faren trolig var Jan Ludolph Jansen (1802-1835). Da hennes ble satt ut på landet i 1836 hadde Karen etternavnet Torbjørnsdatter, mens sønnen nevnes i fattigprotokollene som Jansen. Anne Randina dør trolig 23.19.1841 i Domkirkens sogn. Anne Randine står da oppført som fattilem Torbjørn Olsen Ludes kone? Dette stemmer dessuten godt med at det i fattigprotokollene for 1847 nevnes at Jahn Ludvigs mlr har vert død i flere år.

 

Det er vielsen mellom Anne Randina Andreasdatter og Torbjørn Olsen som er vanskelig å finne. Videre er det også vanskelig å finne hvem denne Torbjørn Olsen var.

 

Jeg har flere emner omkring dise personene her på brukerforum, men prøver å vinkle det hele fra en annen side for om mulig å finne identiteten til Torbjørn Olsen og om dette paret fikk barn sammen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette har du jo vært innom flere ganger Terje, men forstår at du gjerne vil ha svar.

 

Det eneste barnet jeg finner i Bergen av Torbjørn Olsen og Anne Gurine Andreasdtr. var Marthe Malene i 1827. Barnet var født utenom ekteskap, men dette er jo gammelt nytt.

 

http://digitalarkivet.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=16&filnamn=dp12011816&gardpostnr=7250&personpostnr=21738&merk=21738#ovre

 

Som jeg har nevnt i tidligere debatter om samme tema går trolig veien for å få fastslått Torbjørns identitet gjennom dødsmelding/skifte etter det som du antar er hans foreldre, Ole Johannessen og Anne Torbjørnsdtr. Begge er å finne i Bergen i 1801, mens det tilsynelatende bare er Ole som er i live i 1815.

Jeg ville dessuten spurt Statsarkivet i Bergen om der finnes opplysninger om hvorfor Torbjørn ble fengslet. Du har nevnt 1836 som tidspunkt for at dette skjedde.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det finnes ingen opplysninger i Statsarkivet i Bergen om hvor Torbjørn Olsen var fengslet eller hvorfor han var livstidsfange/livsslave.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne gangen ville jeg vinkle det hele på en helt annen måte. Jeg ønsker å samle mest mulig info om Anne Randina Andreasdatter

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dåp nr. 84 DK Jan Jansen http://www.arkivverk...ny&idx_side=-13

Legg merke til siste? fadder.

 

Jeg har omtrent ikke signaler, men sjekk Anna Randine skal være født 8/4 - 13/4 1797 KK Anders Jensen og Karen JOhanesdt. (K: FS)

 

Andreas Andreassen er nok bror av Anna Randine, se FT 1801 http://digitalarkivet.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=6&filnamn=f18011301&gardpostnr=2179&personpostnr=15658#nedre

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da er det nok ganske klart hvem Anne Randine er. Ble hung gift med noen av dem hun fikk barn med, og fikk hun barn med Torbjørn Olsen? Han må ha hatt omsorg for noen av barna etter at Bersvend Iversen døde i 1835. Da Anne Randine dør i 1841, står det at hun er konen til Torbjørn Olsen, men hvilken Torbjørn Olsen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dødsfallet (gamle DA) i 1841: http://digitalarkivet.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=5&filnamn=1301begr&gardpostnr=13306&merk=13306#ovre

 

 

Kildeinformasjon: Bergen fylke, Bergen by, Dødsfallsprotokoll 1 , 1821-1847, oppb: Statsarkivet i Bergen.

Permanent sidelenke: http://arkivverket.no/URN:sk_read/23995/287/

Permanent bildelenke: http://www.arkivverket.no/URN:NBN:no-a1450-sk20081111610735.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er tydeligvis Anne Randine Andreasdatter 49 år og Torbjørn Olsen Ludes kone. Da må de ha inngått ekteskap mellom 1835 og 1841, men når og hvor? Her får Torbjørn et annet etternavn "Lude"

Jeg ser at det var flere familier i Bergen med navnet Lude, men det kan også tenkes at det skulle være, Lunde, slik som Ole Johannessen Lunde. Han hadde en sønn som ble født i 1892 som het Torbjørn? Det kan være en feilskriving? Kanskje vielsen viser mer korrekt hvem denne Torbjørn var og om han var far til Anne Malene. Så nå gjenstår det å finne vielsen mellom Torbjørn og Anne Randine.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan Anne Randine Andreassatter ha giftet seg med Torbjørn Olsen (Lude/Lunde) i et annet kirkesogn?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.