Gå til innhold
Arkivverket

Hvor finner jeg Petra Amalie Pedersdtr. f. 1904 i 1910 tellingen. Hordaland.


Rune Thorstensen
 Del

Recommended Posts

Petra Amalie Pedersdtr. ble født 12.04.1904 og døpt 29.04 samme år, uvisst hvor. Foreldrene var Peders Andersen Engevik og Anne Margrethe Olsdtr. Eikeland. Peder var født på Fitjar årstall usikkert 1876/82. Anne Margrete var født 14.07.1876 på gården Hegrenes ved Førde i Sunnfjord.

 

I 1911 kjøpte Peder gården Engevik i Fana, Hordaland av Henrik Helgesen. Han døde på Engevik i 1927 mens Anne Margrethe døde på Kalandseid i 1956.

 

Jeg finner imidlertid ikke familien i 1910 tellingen. Jeg har ikke funnet ekteskapet mellom Peder og Anne Margrethe, og jeg har ikke funnet Petras fødsel/dåp. Da hun ble konfirmert i Birkeland Kirke i Fana 27.04.1919 står fødested oppført som Engevik.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan det være denne du er ute Pettra Pedersdatter 12/4-1904 på Rinden i Ytre Holmedal, foreldre Peder Andersen 1882 og Anne Olsdtr. 1876

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, det er nok henne Rune. Fødsels og dåpsdatoen stemmer med opplysningene fra konfirmasjonen i Fana. Moren het Anne Margrethe Olsdtr. Eikeland. Og faren står i bygdebok for Fana oppført som Peder Andersen Øen.

 

Hjertelig takk skal du ha. Da får jeg lete etter foreldrenes ekteskap i samme området. Moren var fra Hegrenes i Vefring/Førde.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.