Gå til innhold
Arkivverket
Torbjørn Steen-Karlsen

Var Gjellaug Sveinsdatter svigermor til Sigmund Torsteinsen Rafoss??

Recommended Posts

Torbjørn Steen-Karlsen

B
eskedeliig mandt Segmundt Tolleffsenn paa sin vermoders vegne
- som var Gjellaug Sveinsdotter, ble 5. juni 1554 tildømt retten til å innløse Vaula i Ask sogn i Ask skipreide, som var Gjellaugs odel, av Arnbjørn på "Jill". Gården, som de skulle betale 12 bugilde mark for å innløse, hadde blitt solgt av Gjellaugs avdøde(?) ektemann Are Markusson til Arnbjørns bror; herr Truls, kannik i Stavanger.

Simon Tollefszonn og Peder Reidulfsson
ble gjennom lagmannsdom av 2. juni 1558 tildømt halve gården Ask i Moster i Ryfylke, som i 1521 var blitt tildømt Gislaug Sveinsdotter og Gro Gunnsteinsdotter. herr Jon Guttormsson, kannik i Stavanger, opptrådte på vegne av Simon og Peder, mens motparten, Svein på Bjerkrheim, opptrådte på vegne av sin kone.

 

 

 

Det står imidlertid at Gjellaug Sveinsdatter og ARe Markussens to døttre ble gift med: Peder Reidulfsen Skoland i Lyngdal, den andre med Sommund Tollefsen Årnes i Lyngdal.

 

 

Hvem er hva og hva stemmer. Kjenner noen til disse folkene. http://www.lokalhistoriewiki.no/index.php/Askegodset_p%C3%A5_Moster%C3%B8y_i_Rogaland

 

 

Mvh. Torbjørn.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.