Gå til innhold
Arkivverket
Ole P. Gamme

Kvinneklinikken i Kristiania, fødsel og dåp 1918.

Recommended Posts

Ole P. Gamme

I kirkebok for Gran er det innført at et barn er født på Kvinneklinikken i Kristiania, og døpt samme sted i 1918. Familien mener vedkommende ble født på Gjøvik sjukehus. Finnes det skannede bøker over de som er født og døpt på Kvinneklinikken, og i tilfelle hvor? Mvh. Ole.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Grethe Flood

Hvis du finner barnet i kirkeboka for Rikshospitalets kvinneklinikk, kan du henvende deg til Riksarkivet og spørre om det finnes en fødselsjournal på barnets mor. Da oppgir du morens navn og dato for når barnet ble født.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
JanMKeus

Kan du Grethe si meg hvordan det gikk til med fødsel på Stiftelsen Kvinneklinikken etter 1900? Det var vel ikke alltid ugifte mødre, eller i hvert fall kvinner som var kommet i ulykke som fødes der? Jeg har lest et sted at for å få lov til å føde der måtte man ha minst 2 år ha bodd i Kristiania. I det tilfelle jeg jobber med gjaldt det en kvinne som faktisk forlot (men ikke skilte seg fra) mannen sin, bodde 2 år i Kristiania (på hybel) og fødte deres sønn på Kvinneklinikken i 1902. Likevel, sønnen ble døpt på Gran, hvor foreldrene bodde.

Hilsen

JanM

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Ole P. Gamme

Tusen takk. Jeg fant barnet som født og døpt på Rikshospitalet: 1916-1918 Ministrialbok. Moren til dette barnet bodde i Gran fram mot fødselen. Barnets far hadde giftet seg med en annen kvinne 3 måneder tidligere. Mvh. Ole.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.