Gå til innhold
Arkivverket

Kvinneklinikken i Kristiania, fødsel og dåp 1918.


Ole P. Gamme
 Del

Recommended Posts

I kirkebok for Gran er det innført at et barn er født på Kvinneklinikken i Kristiania, og døpt samme sted i 1918. Familien mener vedkommende ble født på Gjøvik sjukehus. Finnes det skannede bøker over de som er født og døpt på Kvinneklinikken, og i tilfelle hvor? Mvh. Ole.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis du finner barnet i kirkeboka for Rikshospitalets kvinneklinikk, kan du henvende deg til Riksarkivet og spørre om det finnes en fødselsjournal på barnets mor. Da oppgir du morens navn og dato for når barnet ble født.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan du Grethe si meg hvordan det gikk til med fødsel på Stiftelsen Kvinneklinikken etter 1900? Det var vel ikke alltid ugifte mødre, eller i hvert fall kvinner som var kommet i ulykke som fødes der? Jeg har lest et sted at for å få lov til å føde der måtte man ha minst 2 år ha bodd i Kristiania. I det tilfelle jeg jobber med gjaldt det en kvinne som faktisk forlot (men ikke skilte seg fra) mannen sin, bodde 2 år i Kristiania (på hybel) og fødte deres sønn på Kvinneklinikken i 1902. Likevel, sønnen ble døpt på Gran, hvor foreldrene bodde.

Hilsen

JanM

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk. Jeg fant barnet som født og døpt på Rikshospitalet: 1916-1918 Ministrialbok. Moren til dette barnet bodde i Gran fram mot fødselen. Barnets far hadde giftet seg med en annen kvinne 3 måneder tidligere. Mvh. Ole.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.