Gå til innhold
Arkivverket

Oppslag i aviser


Knut Rage
 Del

Recommended Posts

Dei fleste folkebibliotek er knytta til Nasjonalbiblioteket si avisteneste, der ein kan søkja gjennom eit stort antal norske aviser tilbake til 1700-talet. Spør på biblioteket! Og viss ditt bibliotek ikkje er tilknytta denne tenesten, så be dei om å gjera det! Tenesten er gratis for norske bibliotek. Nokre aviser er dessutan tilgjengeleg utan brukarnamn og passord.

 

Meir info HER

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fantastisk! Tusen takk for tipset. Jeg har tidligere stort sett brukt Nasjonalbiblioteket til å finne bøker, men nå er flere aviser tilgjengelig.

 

Jeg har med stor interesse forsøkt avisene og fant straks masse opplysninger om min oldefar som var kjøpmann i Fredrikshald og hans hyppige reiser til Christiania, Sverige og Danmark fra 1820 til 1850-årene. Det må ha stått en journalist fra Morgenbladet på kaia og sjekket alle som kom og dro. Det ble sogar notert hvor de bodde ved besøk i Christiania. Dette er bare en liten del av det en kan finne og jeg må sjekke videre for her er dødsannonser, salg og kjøp mm.

 

For øvrig var det mange andre kjente navn i de samme epistler.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det kan vere verdt å nemne at OCR-skanninga ikkje fungerer så godt på eldre aviser, og då særleg dei med gotisk skrift. Mykje av innhaldet er dermed lite eller ikkje søkbart, og ein må difor ofte bruke leit-og-finn-metoden (dvs. bla seg fram) for å finne opplysningar.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.