Gå til innhold
Arkivverket
Morten Nasch Sandvold

Skal jeg lete i Tyskland eller Sverige?

Recommended Posts

Morten Nasch Sandvold

I min direkte farslinje er min eldste kjente mann Heinrich Fridrich Martin Nasch, og han ble født ca. 1724 i Stralsund i Tyskland, og han kom til Sund i Hordaland ca. 1754, og han ble "mesterfeltskjærer" (feltlege) i Bergen i 1758.

 

Stralsund var svensk fra 1630 til 1815 med unntak av et par år på begynnelsen av 1700-tallet, men hvor skal jeg søke for å finne foreldrene til Heinrich?

 

Har prøvd mye i flere år - men har ikke fått noe svar hverken fra Tyskland eller fra Sverige.

 

Kan disse kirkebøkene fra den tiden i Stralsund finnes på et arkiv et sted i Sverige? De finnes ikke på Arkiv Digital, men jeg tenker at siden dette omhandler svensk tapt mark (som så mye annet), og at dette er stoff som Arkiv Digital ikke har brydd seg om å avfotografere siden det ikke er svensk i dag.

 

Sverige var fra gammelt av en stormakt som hadde store landområder under seg, men jeg har til gode å se arkiver fra disse områdene i Arkiv Digital, og jeg sitter og funderer på hvor svenskene har oppevart arkivene fra sine tidligere kolonier/erobret mark.

 

Er det noen som har noen tanker om hvor jeg skal lete for å finne ut av dette?

 

Ps. Jeg har lenge hatt en tråd ute om dette på DIS: http://www.disnorge.no/slektsforum/viewtopic.php?t=102009 og har fått ett svar. Har prøvd alle E-post kontaktene i denne linken, men får bare beskjed om at adressen er feil.

 

Mvh, Morten Nasch Sandvold

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
JanMKeus

Hei Morten,

Ta kontakt med G-Gruppen i Stockholm. Denne gruppe av tyske og svenske genealoger er spesialisert på Svensk Pommern og de Baltiske områdene.

De har en hjemmeside hvor du kan lese om deres aktiviteter. Bli gjerne medlem og deltar i diskusjonene, samt send inn dine "frågor"

Hilsen

JanM

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Morten Nasch Sandvold

Takk for svaret Jan!

 

Her var det mye å ta tak i. Hadde aldri hørt om denne forreningen!

 

Mvh, Morten Nasch Sandvold

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.