Gå til innhold
Arkivverket
K-A Mellum

Opland, Gausdal, Oppslag i bygdebok for Gausdal Sønstebø

Recommended Posts

Morten Nasch Sandvold

Bygdebøker for Gausdal eksisterer ikke, og boka til Hans Kråbøl omtaler nok ikke husmenn under "Synste-Bø". De holder på å transkribere bind nr. 2 av Hans sine nedtegnelser, men jeg tviler på at det er noe mer å finne der (det står nok mest om bondestanden).

 

Men dem du etterlyser er:

 

Lars Jonsen Bergsvolden (det samme som Vårsetervolden) født 1748, død 1808.

Gift 06.01.1777 med:

Sigrid Pedersdatter Benlien født 1744, død 10.07.1822:

 

Foreldre:

 

Joen Pedersen Rognlien født ca. 1723, død 1773, 50 år gammel.

Gift 13.06.1748 med:

Inger Larsdatter Bereslien.

 

Peder Joensen født ca. 1709, død 1803, 94 år gammel.

Gift 1733 med:

Kari Olsdatter Hanslien født ca. 1709, død 1762, 53 år gammel.

 

Du har en tråd ute på dette forumet om deres sønn Ole Larsen.

 

I Ft. 1801 står det Sønstebø, men de lokale vil ikke være med på dette, siden Sønstebønavnet er i Østre Gausdal, men det rette bør være Synste-Bø som ligger i Vestre Gausdal.

 

Ang. ditt spørsmål om sønnen Ole Larsen, så var jeg på et slektsmøte i Gausdal på mandag, og det er nok temmelig sikkert at det her er snakk om rett mann. Ole Larsen født 03.10.1790 i Vestre Gausdal, døpt 17.10.1790 av foreldrene Lars Jonsen og Sigrid Pedersdatter finnes det ikke spor etter i Gausdal - ingen giftemål, ingen barn og heller ingen dødsinnførsel - og det finnes ingen annen Ole Larsen født i Gausdal som passer inn som den du etterlyser på Elverum som gift der med Anne Olsdatter - FT. 1865 http://digitalarkive...&merk=2858#ovre

 

Har du funnet ut av når Ole Larsen på Grundsetmoen på Elverum døde?

 

For å finne ut mer om denne familien, så har Gausdal Historielag transkribert mye av kirkebøkene og kan få kjøpt i papirutgaver. Kjempefine bøker å søke i, og da lett å sjekke opp mot de originale kirkebøkene.

 

Ps. Utflyttingslister i Gausdal som muligens kunne bevise dette, eksisterer ikke så tidlig i Gausdal, men siden hans far døde i 1808 finnes det muligens et skifte som kan fortelle noe om sønnen Ole Larsen?

 

Mvh, Morten Nasch Sandvold

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
K-A Mellum

Hei.

 

Jeg finner Anne Olsdtr. Grundsetmoen død 1873 fattiglem, enke, nr. 93 http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=8896&idx_id=8896&uid=ny&idx_side=-258

 

Litt feil fødselsår.

 

 

Da er kanskje Ole Larsen Grunsdetmoen som dør her hennes mann. nr. 109 http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=8895&idx_id=8895&uid=ny&idx_side=-254

 

Fattiflem, 95 år ?. Mye feil alder.

 

Har ikke funnet noen andre som kan være han.

 

Mvh

Kjell-Arne Mellum

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Morten Nasch Sandvold

Noen ganger har disse aldersangivelsen temmelig store avvik fra virkeligheten. Har sett det stått død 100 år gammel, da det rette skulle ha vært rundt 75 år.

 

Noen ganger har en en følese av at presten skrev inn i kirkeboka i etterkant, og dermed husket feil, men dette er slike ting vi må leve med. Men problemet blir da å bevise hvem som var hvem.

 

Mvh, Morten Nasch Sandvold

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Rune Alander

Spennende! Denne Ole Larsson er også stamfar til kona! Jeg har funnet 6 barn til Ole og kona Anne Olesd. - hvorav kona stammer ned fra den yngste jeg har - Oline f. 30.4.1832. Noen som har flere opplysninger nå - 5 år etter? Jeg har også sett muligheten for at han er husmannssønn på Sønstebøe i Gausdal. Hadde ellers en i omtrent samme alder på Berg  i 1801 - gårdmannssønn og en på Mandstad med ukjent farsnamn i 1801.

Endret av Rune Alander

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.