Gå til innhold
Arkivverket
Geir Antoniussen

Bruk av Family Search

Recommended Posts

Geir Antoniussen

Hei.

 

Har god erfaring med å bruke Family Search som et utgangspunkt for å lete i kirkebøkene. Har opplevd en del feil på navn, men dato'er er som regel korrekte er min erfaring.

 

Er det noen som kjenner til hvor god avskriften fra kirkebøkene er i Oslo. Er f.eks alle dødsfall registrert mellom 1800 og 1900 i Oslo. ? Eller er det kun deler av dødsfallene som er registret ?

 

Er det noen forskjell på avskrift av dåp, ekteskap og dødsfall ?

 

Mvh

Geir Antoniussen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Geir Antoniussen

Hei.

 

Takk, takk

 

Jeg har prøvd å bruke Family Search i andre fylker der jeg har aner, f.eks Buskerus, Østfold og begge Agder fylkene. Der har jeg ikke fått så god hjelp av Family Search, i liken du legger ved er jo antall record på dødsfall i Norge omtent en tiendel av fødsler så på landsbasis mangler det en del på registreringen av dødsfall.

 

Min konkrete utfordring er at jeg leter etter min tippoldefar Anton Amundsen sin død i Oslo. Han lever i FT i 1875, men er ikke oppført i 1885. Antar derfor at han dør mellom 1875 og 1885.

 

I Oslo er det mange kirkebøker å gå gjennom, men hvis Family Search databasen inneholder alle dødsfall i kirkebøkene i Oslo for dette tidsrommet bør det være et godt utgangspunkt. Men hvis det mangler noen kirkebøker kan det være at en "Anton Amundsen" glipper.

 

Jeg har ikke funnet en som passer 100 % i forhold til at han var gift.

 

Finner en som dør i 1881 og født i 1840 (han var født i 1841). Passer rimelig bra med fødselsår, men det er usikkerhet til bosted og sivilstatus.

 

mvh

Geir Antoniussen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Lars E. Øyane

Eg har ikkje noki full oversikt over nett kva kjelder FamilySearch har gått igjennom, men reint almennt vil eg påstå at dødsfall vel er den kjeldekategorien som er dårlegast dekt. Dette gjeld òg for gamle Christiania der det dessutan òg synest å mangla ein god del fødsler og vigsler frå første helfti av 1800-talet.

 

Med venleg helsing,

 

Lars E. Øyane

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.