Gå til innhold
Arkivverket
Tore Fevolden

Kamp- og Kusseslekten, foreligger det ny forskning på denne?

Recommended Posts

Tore Fevolden

Kirsten Darre til Revlanda giftet seg til Norge, med Asgaut Kamp til Brandstorp, og ble østfolding. Mye som tyder på at Kamp har samme røtter som Kusse-slekten, mest kjent fra Oppland. Asgaut Kamp til Brandstorp og Kirsten eller Kristine Darre er godt nok dokumentert, men Asgaut mangler patronymikon. De ovenfor nevnte er bl.a. omtalt i en likpreken av Envold Skaktavl, og Kirsten Darre til Revlanda var svigermor til Mogens Handingmand (Rosensverd) på Nordvi i Stange. I henhold til E.K.Elieson i hans ”Småstykker” har Asgaut Kamp og Kirsten Darre, hennes navn er forresten ikke nevnt der, 3 døtre.

 

Foreligger det noe ny forskning på dette området som viser slektskap bakover på Asgaut sin side? Og vet vi hvem mor til Kirsten var? Hennes far skulle være Anders Olsen Darre.

 

Referanser:

Carl Silfverstolpe: Margareta Huitfeldt och hennes testamente.

Bygdeboka ”Gårder og slekter i Råde”.

E.K.Elieson: Småstykker.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Svein Arnolf Bjørndal

De som har god peiling på middelalderslekter og -kilder frekventerer stort sett ikke lenger dette forum, men befinner seg i Norsk Slektshistorisk Forenings "Middelalderforum". Jeg vil derfor anbefale at du forsøker der, gjerne med lenke til tråden i # 2.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.