Gå til innhold
Arkivverket
Marit Kathiravelu

Etterlysning av anene til Carl Elias Olsen,kalt "Ias i sundet" Loshavn Farsund

Recommended Posts

Marit Kathiravelu

Min tippoldefars navn var Carl Elias Olsen ,kalt for "Ias i Sundet". Han var født 1817 og døde 1870 i Loshavn i Farsund. Han var gift med Goline/Nicoline Gabrielsdtr F.1830 d.1817 i Loshavn,og de bodde i hennes barndomshjem der.

Jeg etterlyser Carl Elias sine foreldre og deres aner igjen.

Har fått opplyst at faren var Ole Knutsen Glumsheller F.1779 i Lyngdal Glomsheller,Bringsjord,Lister prgj og moren var Anna E(H)ellingsdatter Lunde fra Vanse F.1791 d.1823 .

Jeg etterlyser anene til Anna E(H)llingsdatter Lunde .Navn,og hvor de kom i fra.

Håper noen vet .

 

Hilsen Marit Kathiravelu

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Kjell-Einar Rokstad

Følgende side "Loshavnsidene" - omtaler Carl Elias Olsen og hans kone.

 

Her nevnes en teori om ... "Hvis dette er henne, var hun datter av Elling Sørensen, en gårdbruker på Hananger - ca 10 km fra Loshavn" og en link til folketellingen 1801 (# 992 og 989).

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Iver Mosvold

Å ”vite” noe om dette er det vel ingen som foreløpig gjør, men man kan jo prøve å lappe sammen de få kildene vi har.

 

LUNDE var jo en interessant opplysning. Avstandene i trekanten LUNDE-HANANGER-LOSHAVN er ikke store, så spekulasjonen til Arthur Danielsen sr. (Forfatter av lenka som Kjell-Einar la ved…- også forfatter av artikkelen i LISTABOKA vedr. Loshavn) blir jo meget naturlig.

 

Hananger 1801 med Elling Sørensen og datteren Ane Ellingsdatter: http://digitalarkivet.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=12&filnamn=f18011041&gardpostnr=30&personpostnr=989&merk=989#ovre

 

Det ville vært interessant å vite hvor denne opplysningen om Lunde kommer fra.

 

(Likeledes denne Lyngdal-forbindelsen)

 

Anm: Ser nå, etter at innlegget er skrevet, - at det temaet er behandlet i "Gamle brukerforumet", med delvise svar på mine kilde-etterysninger: http://forum.arkivve...avn-vest-agder/ . Se innlegget til Odvar Pedersen.

 

Elling Sørensen er jo et mysterium. Med siden hans ektefelle bærer navnet Astrid, så er det jo fristende å rette søkelyset på den Helling Sørensen, som 30.des.1776 i Lyngdal inngikk ekteskap med Astrj Finchelsdatter (NB:Ikke Pedersdatter) – særlig når denne Lyngdal-forbindelsen kan være tilstede i familien. http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=9587&idx_id=9587&uid=ny&idx_side=-58

UDLAND, - hvor paret kommer fra (eller kun Astrj) er det to steder som kalles. – Både rett øst for nåværende kommunesenter i Lyngdal, og ett sted lenger øst, - antakelig i daværende Valle prestegjeld

 

IM

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.