Gå til innhold
Arkivverket

Rettergang, har noen erfaring med dette


Dag Jarnøy
 Del

Recommended Posts

Takk for info, jeg har nå bestilt fra Statsarkivet. :) Generelt skulle jeg gjerne ha søkt i arkiver om en dame født i 1815 som kom til Christiania i 1840 og praktiserte som kvakksalver mm helt frem til sin død i 1905. Ble hun noen gang tiltalt eller dømt for dette. Har søkt i aviser etc uten hell. Har noen tips om hvor man kan lete? Jeg må finne et register da bare å bla gjennom ekstrarettsprotokoller mm blir vanskelig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Dag. Jeg har registrert Chr. Politikammer, kriminalavd, fotoalbum, Rekke I, album 1-12 (fram til 1910), men på digitalarkivet ligger bare fram til 1899, hvis du har et navn kan jeg sjekke registret mitt, Tom

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Tom. Det gjelder Anne Marie Andersdatter gift Evensen i 1849. Hun fikk tilnavnet Anne Brandfjeld. Hun var født i 1815 Vardal (men det står av og til feil 1818 mm) Hun var i Christiania og Aker fra 1840 til sin død i 1905. Det hente også hun ble omtalt kun med fornavn Marie. Hun virket som kvakksalver, signekone og helbrederske. Jeg har bilde av henne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dag, det ser veldig dårlig ut, finner kun 1 Marie Andersen. Rekke I, fotoalbum nr.8, bilde nr 7878 (1902-1904) ingen på Evensen, kan fortelle at i en fortelling som en dame i min familie (Evensen) skrev ned, så nevner hun at de brukte Anna Brannfjell. (legger ved for moro skyld en fargelagt versjon av Anne Brannfjell.) Tom

AB.pdf

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 år senere...

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.