Gå til innhold
Arkivverket
kmg

Endelig noe lesverdig i St.Hallvard (Oslo/Christiania)

Recommended Posts

kmg

Bortsett fra noen resirkulerte artikler, er det knapt vært noe å glede seg over i St.Hallvard for de som er interessert i 16- og 1700-tallets Christiania. St.Hallvard kaller seg tidsskrift for byhistorie, miljø og debatt, men etter Arno Bergs tid har nevnte tidsepoke glimret med sitt fravær.

 

Gledelig er det da at i nr.3/2013 (som jeg fikk idag) har med Ola Teiges "Tollsviket i Christiania 1705", riktignok er dette en kortversjon (12 illustrerte sider), men anbefales absolutt, ikke minst til de som ønsker å få et innblikk i hvordan man tenkte, hvorfor man handlet som man gjorde og hvordan det lille bysamfunnet fungerte/ikke fungerte alt etter hvilke øyne som ser.

 

Håper Byminner tar opp "hansken" (hvor også 16- og 1700-tallet er blitt fraværende) og at dette ikke var en engangsforeteelse i St.Hallvard.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.