Gå til innhold
Arkivverket
Per Otto Asak

Franz Heinrich Schlanbusch og Sophie von Brockenhuus

Recommended Posts

Per Otto Asak

Franz var sønn av den ikke ukjente bergmannen Heinrich Schlanbusch( f. 1640 i Harz i Tyskland) som var ingeniøren som sto for Kongsberg sølvgruver og mye mer i dette landet. Han ser ut til å ha fått minst 10 barn og skal etter sigende ha mange etterkommere i Norge. Når jeg spør spesielt om sønnen Franz og hans kone Sophie von Brockenhuus er det fordi jeg mangler fullstendig opplysninger om dette parret. Fikk de etterkommere og når blei de født, gift og begravet. og hvor?

Både slekten Schlanbusch og slekten Brockenhuus har spilt en rolle i vår historie.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Leif Salicath

oberst, Franz Heinrich von Schlanbusch ble født c1682 i Tyskland og død 14.feb.1740 i Bergen, begr. 7.mar. i Bergen Domkrk. gift 1726 med Sophie Brockenhuus født 11.mai.1688 på Hovindsholm, Helgøya og død 4.mar.1748 i Chra. Hun var 1) gift i 1704? med generalmajor Caspar Adam von Lepel c1670-før 1710.

 

Jeg kjenner ikke til noen barn.

 

Hennes foreldre, generalmajor Caspar Friedrich Christopher von Brockenhuus 1649-1713 gift 1678 med Catharine Hedevig von Løwenhjelm 1661-1719. Sophie hadde en bror ob.lnt. Johan Caspar B. c1677-1725 gift 1714 med Gertrud Karine Reichwein c1685-1726. Alle disse kan føres lengre tilbake.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Per Otto Asak

Takk for svar Leif Salicath.

Spørsmålet til slutt er om dette parret fikk barn.Hun Sophie ville vært ca 38 år ved inngåelse av dette ekteskapet, og det kan bety at hun var for gammel til å få barn. Hun kunne sjølsagt fått barn med sin første mann Casper Adam von Lepel. Linjene bakover kjenner jeg til. Jeg har lagt inn spørsmål om Jørgen Brockenhuus (ved en kiste fra 1634 Bergen museum) tidligere i dette forum.

Konklusjonen foreløbig må bli at vi veit ikke om dette parret døde barnløse eller hadde etterkommere.....

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.