Gå til innhold
Arkivverket

LØST!! Skifter fra Haugland, Askøy 1726 og 1733.


Rune Thorstensen
 Del

Recommended Posts

I en sak for tinget får jeg vite at det var skifte etter foreldrene til Jacob Magnesen, Haugland. Det var skifte etter moren Marie Olsdtr. Haugland 27.05.1726 og etter faren Magne Andersen Haugland 28.11.1733.

 

Nå ser det dessverre ut til at der mangler skifteprotokoller for Nordhordland mellom ca 1711 og 1759, bortsett da fra skiftedesignasjonene fra samme område for 1731 og 1735-1748. Kan det likevel tenkes at disse skiftene er bevart, og om så er hvor er de da å finne?

 

Kan det tenkes at jeg skulle være så heldig at de befinner seg hos dere på Statsarkivet i Bergen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er desverre slik at en del arkivsaker er gått tapt, bl.a. skifteprotokollene for Nordhordland mellom 1716 og 1763. Skiftedesignasjonene gir oversikter over bo der det var umyndige arvinger, og kan derfor gi noe informasjon fra denne perioden. I en del tilfeller er skifteaktene bevart privat, og enkelte ganger får Statsarkivet i Bergen innlevert slike akter, enten til oppbevaring, eller for kopiering. Men det er unntakene. For storparten av materialet fra denne perioden gjelder nok det at det er tapt for godt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for rask tilbakemelding. Det var vel slik jeg fryktet at det var, men det er jo alltid et lite håp I dette tilfellet faller jo dødsfallene utenom de to periodene med skiftedesignasjoner fra 1731 og 1735-1748. Jeg har imidlertid skaffet meg et brukbart bilde av slektsforholdene gjennom andre skifter og tingbøkene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.