Gå til innhold
Arkivverket

Dødsfall i Malangen/Balsfjord eller Målselv 1937 - finn ikkje i kyrkjebøkene!


Lars E. Øyane
 Del

Recommended Posts

Ole Jensen (Hillestad), fødd i Fana ved Bergen 21.9.1836, gifte seg i Målselv 31.10.1860 med Bertha Marie Pedersdotter frå Storjord i Målselv. Ho var fødd i Målselv 28.2.1838. Ole var tømmerhoggar og budde i mange år på Hillestad og sidan på Bjørklid, båe i Målselv, men flytte kring 1896 til garden Øverlid i Malangen, Balsfjord. Sidan budde dei på Bjørkhaug i Malangen der Ole døydde som kårmann 2.7.1911.

 

Etterkomarar har opplyst at enkja Bertha Marie skal vera avlidi i Målselv 30.3.1937. Men eg har hatt kontakt med sokneprestkontori både i Målselv og i Balsfjord med Malangen, og ingen av dei finn dødsfallet registrert!

 

Kan eg få be dykk undersøka DØDSMELDINGANE til lensmannen for dei to distrikti om dødsfallet skulle vera registrert hjå nokon av dei?

 

Eg takkar so mykje på førehand for hjelpi!

 

Med venleg helsing,

 

Lars E. Øyane

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...

Hei

Vi har gjennomgått protokollene for anmeldte dødsfall i arkivet fra Lensmannen i Målselv for perioden 1935 - 1939, uten å finne Bertha Marie. Ettersom lensmannen sendte melding til sorenskriveren hvert kvartal om dødfall i hans region, så hadde vi vel ikke de helt store forhåpningene om å finne den ønskede innførselen blant dødfallsmeldingene som var sendt inn til Sorenskriveren i Malangen. Vi lette i nevnte arkiv gjennom dødsfallsmeldingene for Målselv og Ballsfjord de nærmeste årene til 1937 uten resultat.

 

I arkivet fra Sorenskriveren i Senja har vi på lignende måte sett gjennom dødsfallsmeldinger for Bardu, også dette uten resultat.

 

Kan din person ha vært bosatt sine siste år et helt annet sted i Norge og ha dødd og blitt begravd der? Vi har ikke mottatt kirkebøker/klokkerbøker som kan avklare noe rundt dødsfallet til Bertha Marie, men disse protokollene har du fått undersøkt hos sognepresten slik vi oppfatter det. Det er dermed så langt vi kan se dessverre ikke mulig for oss å gi deg svar på ditt spørsmål.

 

Vennlig hilsen

Solbjørg Ellingsen Fossheim

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.