Gå til innhold
Arkivverket

Anna Larsdatter (f. 08.07.1823, Midt-Bruvik) – Hva skjedde med henne?


Kjell Arne Brudvik
 Del

Recommended Posts

Lars Johannesen, Ytre-Bruvik, Hordaland (1794-1882) og Gjertrud Eiriksdatter, Kirke-Bruvik, Hordaland (1795-1861) fikk i alt 11 barn. I alle fall 3 av barna døde unge (Lars, Kari og Ole) – en døde i en ulykke (Ingebrigt) – 6 barn vokste opp, mens et av barna klarer jeg neimen ikke å gjøre rede for. Den 8 juli 1823 fikk de en datter ved navn Anna Larsdatter, Midt-Bruvik, Hordaland. Hun ble døpt 13 juli 1823, Bruvik Kirke, Hordaland – men den siste innførselen jeg finner med henne er en vaksinasjonsattest datert 8 juli 1824, Bruvik, Hordaland. Etter det er det som om hun har forsvunnet.

 

Jeg finner henne ikke som konfirmert, noe som da antyder at hun er død før denne tid – men jeg har da trålet igjennom kirkebøkene og det er ingen innførsel over hverken dødfødte eller begravde personer ved navn Anna Larsdatter født 1823 i perioden 1823 – 1839. Hun dukker heller ikke opp i folketellinger senere; ei heller har jeg funnet henne på digitalarkivet når jeg har søkt etter viede personer. Kan jo selvfølgelig være at jeg har klart å overse henne.

 

Lurer litt på om hun kanskje da var syk av noe slag – tilbakestående? I så fall kan hun da ha blitt fjernet fra familien og levd livet på en eller flere anstalter – men dette er da bare tankespinn. Ingenting antyder at noe slikt ligger til grunn, bortsett fra at det var flere dødfødsler både med Gjertrud så vel som forrige kone; men noe må det jo være – et eller annet sted er hun jo innført.

 

All hjelp mottaes med stor takk!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.