Gå til innhold
Arkivverket
Torbjørn Steen-Karlsen

Tre søsken Halvorsen som kommer til Tønsberg og kjøpmann Ole Monsen.

Recommended Posts

Torbjørn Steen-Karlsen

For en bekjent søker jeg følgende.

 

 

Tre søsken (Dette ut fra fadderlister og hvem som står forlover for hverandre) må ha kommet til Tønsberg før 1799 og 1810 iallefall. Jeg finner ikke Rasmus i 1801.

 

 

Birgitte Halvorsdatter, født ca. 1777. Gift 14. mai 1799 i St. Halvards kirke med ungkar Ole Monsen. I 1801 er de bosatt i Tønsberg, som inlosjerende husbond. Her kalles imidlertid Birgitte for Madsdatter som må være feil. Begge to er 24 år og de har en sønn Martinus på 2 år. Ole kalles hårskjærer. Han blir senere Høker og kjøpmann og dør som dette i 1833 i Tønsberg. Hans slekt er også helt ukjent. Det står en Karen Monsen som fadder til en av hans barn, men finner ikke ut av dette. Dette er tippoldeforeldre til min bekjente.

 

 

Thorine Halvorsdatter. Gift 20. mars 1810 i Tønsberg med maler og borger av Strømsø (fra 1820), Petter Friderichsen Hammer. De flytter til STrømsø, men står faddere til sine nevøer og nieser i Tønsberg. Mange barn.

 

 

Rasmus Halvorsen, født ca. 1784. Gift (1) 24. august 1810 i Vår Frues kirke med Helle Maria Jørgensdatter. Gift (2) 2. april 1820 i Tønsberg med Gunhild Maria Andersdatter. Mange barn. Bosatt i Tønsberg. Rasmus var styrmann.

 

 

Kan man finne mer om disse tre søsknene. Og kanskje om kjøpmann Ole Monsen

 

Mvh. TSK.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Lene Benedicte Lauritzen

Hei Torbjørn

 

Jeg vet ikke om dette kan være noe av interesse for deg:

 

Om gården Gunnarsbø:

" Hans Gjersøe solgte sin part i 1811 til kjøpmann Ole Monsen for 4700 rdl. Han solgte i 1832 til kjøpmann Marthinius Gjersøe for 370 spd."

http://www-bib.hive.no/tekster/sem_slagen/gaardshistorie1/lokker.html

 

"Nedre Langgate 2/4. 1892

Havnekommisjonen leier ut den tomt som L. M. Christensen tidligere har forpaktet av havnevesenet for en tid av 15 år og med kr. 1.000 pr. år. Christensen skal fortsatt drive dampsag og høvleri på tomten. Forlengelsen baserte seg på den tidligere forpakterkontrakt av 1809 til Ole Monsen."

http://www-bib.hive.no/tekster/tunsberg/tbghavn/kap05.html

 

Videre finnes Ole Monsen, Birgitte Halvorsdatter og deres datter Torine (født 1814) på www.geni.com

 

Vennlig hilsen

Lene Benedicte

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Torbjørn Steen-Karlsen

Den første hadde jeg, men den andre har jeg ikke sett før. Tusen takk. :)

 

Mvh. Torbjørn.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Mikkel Lauritzen

Hei Torbjørn! Ser at dette er veldig lenge siden, men Ole Monsen er også av interesse for meg. Jeg samler informasjon om den  eldste foreningen i Tønsberg som vi ikke vet helt når er fra, men den er fra før 1825 - Klub- og Balselskabet Harmonien. Han var i 1825 med i Interesentskabet som kjøpt matrikkel 40 fra konkursboet etter ridder Henrich Stoltenberg.

 

Uten at jeg har funnet dokumentasjon for det mener jeg også at Ole Monsen er beslektet med Christian Monsen og hans etterslekt, med flere Christian og Alf og sogar Martinius som også er navnet til sønnen til Ole Monsen og som senere i 1844 var med i et nytt Interesenskab som kjøpte matrikkel 40 fra det første Interesentskabet av 1825.

Endret av Mikkel Lauritzen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.