Gå til innhold
Arkivverket

Inger Rasmusdatter. Frosta 1764


Bjørn Berg
 Del

Recommended Posts

I følge familysearc.org fødes Inger Rasmusdatter på Frosta. Nord Trøndelag 1764. Døpt 2 september. Far er Rasmus Augdal.

Kan det være samme person som finnes i Bye østre. Skogn. Nord Trøndelag. Gift 39 år i 1801.

Håper på hjelp.

 

Mvh Bjørn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den Inger som du viser til i 1801-tellinga er registrert som "Inger Rasmus Datter Hojem" da hun ble gift i 1790, se http://www.arkivverk...&idx_side=-176.

 

Den Inger Rasmusdatter Augdal som du viser til var var født på Avdal (Augdal), men hennes foreldre var senere husmannsfolk under Lo i Åsen (Frosta prestegjeld). Se s. 412 i Bygdebok for Åsen bind 4, se http://www.nb.no/nbs...al3?index=0#415

 

Det står ikke noe mer om henne. Dette kan tilsi at hun ikke er registrert som gift eller død i Åsen. Men om det er den samme som ble gift i Skogn i 1790 - ikke godt å si. Jeg har ikke funnet skifte etter hennes mor (Ragnhild d. 1798). Om det fins skifte etter faren Rasmus (d, 1814) må undersøkes på Statsarkivet i Trondheim - for åra rundt 1814 fins registreringene bare som dokumenter (ikke innført i protokoll).

 

Mvh Arne

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Inger og Lars' første barn, Lars, ble født i 1787. Inger tjente da på øvre Rennan, se http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=16392&idx_id=16392&uid=ny&idx_side=-16 (nest øverst til høyre).

 

Inger og Lars fikk flere barn, bl.a. Even født 1799, se http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=16392&idx_id=16392&uid=ny&idx_side=-88 (venstre side, nr. 2). Blant hans faddere var "Gurru Rasmusdtr Berg af Aasen". Inger Rasmusdatter fra Åsen hadde ei søster Gurru, født 1775. Hun er ei av to med navn Gurru Rasmusdatter registrert i Åsen i 1801 - den andre var kårenke på gård i bygda. Det er nok svært sannsynlig at Ingers søster er fadderen i 1799, og dette styrker teorien om at de to Inger-ene er samme person.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hm? Jeg tror absolutt ikke at sporet forsvant. Jeg mener at opplysningene ved Evens dåp i 1799 styrker teorien om at Inger i 1801 er den samme som den som døpes i Åsen i 1764. Den "Gurru Rasmusdatter Berg" som stod som fadder for Even Larssen er, om Inger (1801) og Inger (1764) er samme person, dåpsbarnets tante.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.