Gå til innhold
Arkivverket
Leif Salicath

Bagge Nielsen, sorenskriver i Nedenes på slutten av 1600-tallet

Recommended Posts

Leif Salicath

I "Fortegnelse over sorenskrivere i Norge 1591-1814" http://old.genealogi...T-AA-VA_OCR.pdf side 134 finnes Bagge Nielsen.

 

Jeg har også sett hans underskrift en rekke ganger bl.a. i tingbok 4 for 1692-1696 for Nedenes http://http://arkivv...read/28623/169/ senest på side 158a som kan tyde på at han dør først i 1693.

 

Jeg er på jakt etter flere opplysninger om ham, særlig hans hustru og evt. barn og har lett etter skiftet (som vel må finnes).

 

Ble skifter etter sorenskrivere registrert andre steder slik som geistlige ?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Lars Løberg

Tja, i utgangspunktet bør jo også offentlig skifte etter sorenskriver være å finne i skifteprotokollen eller i tingboka. En annen sak er om det var nødvendig med slikt skifte etter ham. Dersom alle arvingene var myndige og til stede, var det ikke behov for offentlig skifte.

 

Mvh

Lars

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Leif Salicath

Hei Lars.

 

Takk for innspill. Nå har jeg nettopp også fått tilsendt en lenke om hans familie, se http://krogsgaard.na...g3475.htm#83063

 

Selv om jeg derved også har fått hans hustru og barn så er et skifte interessant.

 

For øvrig så tror jeg eldste barnet født 1640 må være feil. Det er mere sannsynlig at barna er født på 1670-tallet. Som nevnt i #1 så skal Bagge ha dødd i 1692 eller 1693 - og altså ikke i 1698 som det nevnes i krogsgaard-tråden. Dette bekreftes også indirekte i Fogdregnskap for 1694-1696 hvor Dorothea (hans hustru) står som eier av eiendommen han eide i Yttre Bie.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.