Gå til innhold
Arkivverket
Lars E. Øyane

Margrethe Johansen/Hansen HESS, fødd 1869 - Oslo folkeregister

Recommended Posts

Lars E. Øyane

I eit liknande tema frå sist veke vart det sagt følgjande (av Odd Halvorsen): "Dei avleverte folkeregisterkorta er ordna etter år for avgang, det vil seia i året personen er registrert som utflytta eller død."

 

Margrethe Hansdotter HESS, ogso kjend som Magrethe Hansen HESS eller Margrethe Johansen HESS, var fødd i Lærdal 22.6.1869 (nokre stader står det 23.6.1869) og var frå 1890 stort sett busett i Christiania/Oslo. Ho var kort gift med svensken Olaf Johansen, men vart skild etter nokre månader (1902). Frå 1904 hadde ho fleire lange opphald i Kvinnefengselet i Christiania, og me veit ho våren 1917 vart lauslati "på prøve". Etter den tid ser me ikkje noko meir til ho! Ho er ikkje registrert i Dødsfallslistene for Christiania/Oslo innan utgangen av 1950.

 

MEN, eg vil tru ho må finnast i Folkeregisteret, anten som utflytt frå Christiania/Oslo eller som avlidi, og ville setja stor pris på om de kunne undersøka dei nemnde korti for namnet hennar?

 

Eg vonar på svar so snøgt som råd er, då opplysningane skal nyttast i ei bygdebok som ligg klar til prenting.

 

Med venleg helsing,

 

Lars E. Øyane

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Jolanta Akre

Spørsmål som dette krever en temmelig omfattende undersøkelse for å bli besvart. De bør derfor som regel rettes direkte til den arkivinstitusjon som oppbevarer arkivmateriale relevant for en slik undersøkelse, og ikke plasseres i forum.

 

I dette tilfellet har vi, etter en telefonsamtale med deg, registrert spørsmålet blant andre henvendelser Statsarkivet i Oslo daglig får og besvarer.

 

Vennlig hilsen

Jolanta Akre, Statsarkivet i Oslo

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.