Gå til innhold
Arkivverket
Marius Berg

Blikkenslagersvend Svend Pedersen i Kristiania 1845 - fra Vardal?

Recommended Posts

Marius Berg

Jeg har tidligere fått god hjelp med å finne Amalie Svendsdatters opphav på morssiden, nå prøver jeg meg igjen for å finne informasjon om faren.

 

Amalie Svendsedatter ble født og døpt på Rikshospitalet 2.5.1845 (dp. 8.5). Moren var pige Anne Christophersdatter og faren ble oppgitt å hete Peder Pedersen og var blikkenslagersvend. I en annen protokoll fremgår det at barnemoren senere fikk dette rettet til Svend. Amalie ble gift 17.9.1866 med Carl Petter Jacobsen Dahl i Nittedal (se videre Nittedal Bygdebok, bind 1, s. 472) og holdt da til på skolehuset i Nittedal. Faren oppgis her å være blikkenslagersvend Svend Pedersen i Christiania. Utover dette finner jeg ingen referanser til ham, og jeg føler meg ganske "lost".

 

Ved FT1865 finnes det en blikkenslagersvend Svend Pedersen i Austre Moland. Han oppgis å være født i Vardals prestegjeld i 1811, og gjenfinnes i kirkeboka som døpt 19.5.1811 og som sønn av Peder Engebretsen og Agnete Svendsdatter. Familien (foreldre og barna Johane, Berte, Even, Svend, Peder og Andreas) flyttet 18.11.1820 til Kongsvinger. Foreldrene finnes muligens på Hage i Vardal ved FT1801, da som logerende skrædder [!] Peder Engebretsen og tienestefolk Agnete Svendsdtr, men alderen stemmer ikke - som 24 år i 1801 ville Peder og Agnete vært født ca. 1777. De utflyttende Peder og Agnete var derimot 40 og 34 år i 1820, og følgelig født ca. 1780 og 1786. Kjenner noen dette paret fra før, enten fra Vardal, Kongsvinger eller andre steder?

 

Svend Pedersen, som i 1865 var blikkenslagersvend i Austre Moland, kan muligens være den Svend Pedersen som blir far i Kristiania i 1845. Muligvis er det også han som er fadder på en Andreas, sønn av Berthe Pedersdatter (søsteren?) og Anders Andersen Stagsvold. Blant fadderne finnes en bødkerdreng Peder Pedersen, som muligens er broren.

 

Kan dette være min mann? Har noen detaljkunnskap på disse geografiske områdene, blikkenslagersvenner eller annet som kan være til nytte?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Marius Berg

Jeg gjør et forsøk på å løfte frem denne i håp om at noen skal ha vært borti fyren før. Foreløpig ikke tilkommet noe nytt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.