Gå til innhold
Arkivverket
Margaret Miller

Nord Gjeslingan, Vikna NT 1700-tallet

Recommended Posts

Margaret Miller

Hans Mikkelsen ble gift i 1756 Sømna Nordland med Kirsten Sørensdtr. fra Torget i Brønnøy. De flyttet til Nord Gjeslingan i Vikna like etter. Hans f. ca. 1727 d. 1777. Kirsten ble gift 1780 med Ole Olsen og igjen i 1783 med Kristen Jensen.

 

Hans var sønn av Mikkel Hansen og Inger Larsdtr. Kan bygdeboka for Vikna si noe om foreldra til Hans? Kom Mikkel fra Vikna?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Anne Hildrum

Hans Michaelsen er nevnt under Nord-Gjeslingan i BII s 340 i Vikna bygdebøker, men det står ikke mye. Det står nevnt at han i 1757 har et barn til dåpen som blir døpt Inger. I 1760 har han en sønn til dåpen Michael. Hvem Hans Michaelsen var gift med vet vi ikke, men kona må være død i 1760-åra, for i 1770 gifter han seg opp med Kirsten Sørensdtr f 1725, og de får en datter Gurine i 1771. Hans Michaelsen døde i slutten av 1770-åra og Kirsten ble oppgift med Ole Olsen Nord-Gjeslingan. Ekteskapet varte bare et par år. Ole Olsen døde i 1782, og i 1873 ble Kirsten gift for tredje gang, må med en mann fra Helgeland, Kristen Jensen. Han døde også ganske snart. Kirsten Sørensdtr døde i Nord-Gjeslingan i 1807.

Hans Michaelsen foreldre står det ingen ting om, ei heller hvor han kommer fra.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Margaret Miller

Tusen takk Anne. Det er meget hjelpsom.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.