Gå til innhold
Arkivverket
Camilla Bolling Muir

Ang. spørsmål om Ingrid Bothner fra 2009

Recommended Posts

Camilla Bolling Muir

Kom ved en tilfeldighet over en diskusjonstråd fra noen år tilbake om Ingrid Bothner: http://forum.arkivverket.no/topic/153788-68426-skuspillerinne-ingrid-bothner-1919-2001/

Hun var i en periode gift med Jens Bolling, som var bror til min morfar. Har akkurat rettet opp noen feil jeg fant om Jens' familieforhold i en wikipedia-artikkel (skulle være rett nå: http://no.wikipedia.org/wiki/Jens_Bolling ) og disse opplysningene kan kanskje også gi svar på noen av spørsmålene som ble reist i diskusjonstråden om hvorvidt Ingrid Bothner hadde barn. Jeg har ellers forhørt meg med min mormor som forteller at etter ekteskapet med Jens var Ingrid gift med litteraturprofessor Kåre Langvik-Johannessen og bodde noen år med ham på Bislet i Oslo. Etter skilsmissen flyttet hun til Sveits hvor hun såvidt vites bodde resten av sitt liv. Mormor mener bestemt at Ingrid Bothner aldri tjente til livets oppholds som skuespillerinne. Søsteren til Ingrid, Randi, var gift med billedhugger Arnold Haukeland. Håper disse opplysningene kunne hjelpe til med oppklaring for noen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Jan-Roar

Ingrid Bothner var skuespiller ved Studioteatret i årene etter krigen, flere rollebilleder i boken om teatret.

Hun gjestet også Riksteatret på femtitallet. I adressebøkene for Oslo står hun oppført som skuespiller.

http://arkivverket.no/URN:db_read/db/49277/230/

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Sissel Bothner Krabbe

Ingrid Bothner Wielandt født 28.12.19 - . Gift med Jens Bolling. Ekteskapet oppløst 43. 2 barn.  Bor nå i Sveits. Arbeidet som skuespiller og var med i Studioteateret og Riksteateret. Var også med i gategutter.

NB: Opplysninger under diskusjon i 2009 er feilaktig. Kun bilder fra gategutter er riktig. Kvinnen opplyst som Ingrid Bothnen f. 2013 - 2001 er en annen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.