Gå til innhold
Arkivverket

Hvorfor døde mor og sønn samtidig? (Verdal, 1818)


Bjørnar Duun
 Del

Recommended Posts

Jeg har at Gjertrue Mikkelsdatter Dillanvald døde den 20. april 1818. Sønnen Lars Nilsen, 17 år gammel døde av en eller annen grunn på samme dag: http://digitalarkivet.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&filnamn=Dodsreg&personpostnr=1669&merk=1669 Jeg tror kanskje ikke at kirkeboka sier noe om det, og at det er fødested som er kommentert under anmerkninger: Ministerialbok: Nr. 3 på begge sider: http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=17063&idx_id=17063&uid=ny&idx_side=-33

 

Jeg har imidlertid funnet skifte etter henne. Se høyre side: Kildeinformasjon: Nord-Trøndelag fylke, Stjør- og Verdal sorenskriveri, Skifteprotokoll , 1815-1823, oppb: Statsarkivet i Trondheim.Merknader: Gammelt register.Permanent sidelenke: http://arkivverket.no/URN:sk_read/24766/332/ Permanent bildelenke: http://www.arkivverket.no/URN:NBN:no-a1450-sk20090216650332.jpg

 

Jeg sliter med å tyde denne teksten, men jeg ser mannen og barna nevnt. Jeg forventer ikke at noen orker å oversette teksten, men noe av dette hadde det vært veldig kjekt å få svar på:

  1. Framgår det noe om dødsårsak?
  2. Jeg kan nevne det jeg vet om familien: Han het Niels Larsen, hun Hjertrue Mikkelsdatter (1777-1818). De giftet seg i Verdal i 1800, og barna deres het Lars (1801 på Prestegaardsvald), Marthe (1803), Birit (1806), Mikkel (1812) og Thore (1816). Har ikke funnet dem i FT 1801. Fremgår det noe i skiftet som kan være interessant eller utfyllende om familien?

På forhånd takk for all mulig hjelp!

 

mvh. Bjørnar Duun

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Bjørnar, nå har jeg skumlest kirkebok og skifteprotokoll - desverre uten å finne hverken dødsårsak eller noe utfyllende om familien som du ikke allerede vet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Bjørnar, nå har jeg skumlest kirkebok og skifteprotokoll - desverre uten å finne hverken dødsårsak eller noe utfyllende om familien som du ikke allerede vet.

 

Ok, da spørs det om det blir vanskelig å komme til bunns i dette.

 

Uansett takk for hjelpen!

 

mvh. Bjørnar Duun

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.