Gå til innhold
Arkivverket
Lars E. Øyane

Johan Christophersen (Johan Christopher Fredriksen), matros frå Bergen, "borte paa Søen" 1862 eller 1863 - mannskapsrullar?

Recommended Posts

Lars E. Øyane

Då enkja Hermine Helene Johansdotter (Sjøstrøm) i 1869 gifte seg att, vert det fortalt at den føregåande mann hennar, matros Johan Christophersen - rette namnet hans var Johan Christopher Fredriksen, fødd på Lindås 14.4.1834, "for 6 1/2 Aar siden var borte paa Søen med skipper Søren Lind" (http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=4565&idx_id=4565&uid=ny&idx_side=-229).

 

Eg er ikkje i stand til å finna dødsmeldingi hans korkje i 1863 eller siste helfti av 1862, og eg lurer på om dødsfallet hans kan vera registrert i sjømannsrullane for Bergen? Eller veit ein eventuelt KVAR skipper Søren Lind siglde på den tidi?

 

Eg takkar so mykje på førehand for hjelpi!

 

Med venleg helsing,

 

Lars E. Øyane

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Yngve Nedrebø

Jeg finner ikke navnet hans i registeret til hovedrullen 1840-1860 for Bergen. Vi har ikke register til sjømannsrullen for perioden 1860-1869.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Lars E. Øyane

Hjarteleg takk til Yngve for interessant, om enn skuffande, svar! Ein skulle tru at Johan hadde vore sjømann lenge nok til å vera nemnd i sjømannsrullane for perioden 1840-1860, men dersom han verkeleg manglar der, let det seg kanskje gjera finna ut kvar Søren Lind var undervegs hausten 1862 og først på året i 1863?

 

Med venleg helsing,

 

Lars E. Øyane

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.