Gå til innhold
Arkivverket

Straffange Bernhard Oluf Omberg og Muremester Johan Rasmussen


Anders Rasmussen
 Del

Recommended Posts

Hei! Jeg har to spørsmål. 1. I folketellingen i 1865 er Bernhard Oluf Omberg straffange og er registrert i Dronningens gate 11 - http://www.rhd.uit.n...nr=0088&lnr=000 går det å finne hav han sonet for? Spørsmål 2: Muremester Johan Rasmussen født 1849 i Hokksund blir gravlagt i januar 1900 på Vår Frelsers gravlund, se denne link fra gravferdselsetaten - http://www.begravdei...esult_page/1076 er det mulig å finne annen info om dette dødsfallet, f.eks. dato eller skifte papirer e.l? Alle svar mottas med stor takk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Informasjon om hva Bernhard Oluf Omberg sonet for, kan være innført i hans eventuelle domsakter. Slikt materiale, hvis bevart, finnes som regel i arkiver etter det fengslet hvor han var innsatt. Det kan også finnes noe informasjon i politi- og domstolsarkiver mv. Når det gjelder Kristiania/Oslo er det bevart arkiver etter en rekke fengsler med dokumentasjonen fra den aktuelle tiden. Statsarkivet i Oslo oppbevarer bl.a. arkiv etter Akershus festnings slaveri og arbeidsanstalt, Oslo fengsel. Riksarkivet har arkivet etter Botsfengslet. Materialet fra tiden rundt 1865 er som regel fritt tilgjengelig for undersøkelser i vår lesesal. En god del av katalogopplysninger finner du publisert i Arkivportalen, hvor du kan også legge en lesesalsbestilling. Arkivkatalogene er ellers oppstilt i veiledningsområdet ved lesesalen, hvor du kan få hjelp til å bestille det som er aktuelt.

 

Du kan gjerne begynne søket i Tom Larsens Register over domsakter for Akershus festnings slaveri og arbeidsanstalt 1768-1878, som er tilgjengelig i Digitalpensjonatet, i det gamle Digitalarkivet. Av hensyn til adresse du har funnet i folketellingen, kan det imidlertid være viktig å undersøke dagjournaler (fangeprotokoller) i Christiania rådstuearresten.

 

Når det gjelder opplysninger om Johan Rasmussens dødsfall, vil vi råde deg til å undersøke dødsfallsprotokollene i arkivet etter Oslo skifterett, som er tilgjengelige i tjenesten Skannet skiftemateriale. Du kan eventuelt også se gjennom Skannede kirkebøker.

 

Vennlig hilsen

Jolanta Akre, Statsarkivet i Oslo

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.