Gå til innhold
Arkivverket

Skifteregistreringsprotokoll - Asker - 1819


Truls Iberg
 Del

Recommended Posts

Hei !

 

Jeg skulle gjerne hatt hjelp til å tyde det som står i skifteregistreringsprotokollen fra Asker, som omhandler min tipp-tipp-tipp-oldefar Ole Evensen Konglungen. (http://arkivverket.n..._read/23719/27/ ) Jeg har allerede fått god hjelp på DIS-forumet til å tyde de første sidene fra skifteprotokollen, men jeg oppdaget nylig at også denne fantes og var spesielt interessert i å få vite mer om hva det står om hans død, og eventuelt andre hovedpunkter. Kan det stemme at han gikk gjennom isen og ble funnet i Lysaker-fjorden ?

 

mhv

 

Truls

Lenke til kommentar
Del på andre sider

«Aar 1819 den 26de Marts blev en Registrerings Forretning foretaget i Pladsen Konglungen under Gaarden Løgenæs i Asker, for at registrere i Boet efter afgangne Ole Evensen. – Stervboe Enken mødte ved Forretningen og forklarede: at sidstleden i Januari blev hendes Mand borte, og siden den Tid har hun ikke hørt noget fra ham; men den 14de i denne Maaned fandtes han igjen i Lysager Elven.»

 

Ved registreringen nevnes barna Even Olsen, 14, Andreas, 3, Margrethe, 19, Peternelle, 12, Johanne, 9 og Anne, 7 år. Men enken opplyste «at hun er frugtsommelig med sin afgangne Mand, og maatte derfor begjære at Skiftet ikke sluttes førend hendes Nedkomst».

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.