Gå til innhold
Arkivverket

Carl Wilhelm Weis


Recommended Posts

Prøver å finne informasjon om Carl Wilhelm Weis, han giftet seg i Nykirken 25.Juli 1753 med Anna Larsdatter og er da gestell? og på nytt i 1765 med Karen Svendsdtr. Kiæmpe. Får sønnen Christian Tobias i 1766, Sønnen Werner Ernst i 1772 og er da skinnkremmer.

og datteren Anna Caroline Wilhelmine i 1775. Hele peroden er han å finne i Nykirken menighet, som både fadder og far. Etter 1771 finner jeg at han har ett hus i rode 1 nr 87 og mottar leie fra 1-132. Etter dette forsvinner alle spor inn i historien. og jeg med løse ender som alle er knyttet til Carl og familien. Hvor og når er han født, at han er gestell tyder på hanseat? og kommer fra en av handelsbyene? Når kom han til Norge, alle spor starter med ett giftemål i 1753? Konen Anna Larsdatter er ikke å finne etter dette men har sansynligvis dødd før 1765. I siste halvdel av 1770 ev. starten av 1780 årene skjer det noe med familien uten at jeg vet hva. Hvor kan jeg finne den informasjonen jeg mangler?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Carl Wilhelm Weiss, fra Stift Bremen, tok borgerskap i Bergen 1. mars 1753. Han er omtalt i attestboken for Bergen, der det 22. juli 1779 er opplyst at han før sin død hadde arv etter sin mor i Altona, og at han også hadde arv fra Zeeven ved Hamburg. Enken Karen bør reise dit for å kreve arven. Hun satt med tre små barn. Det framgår følgelig at han var død før 22. juli 1779.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.