Gå til innhold
Arkivverket

Herbrand Erikson Huso f. i Hemsedal 14.9.1889 gift to ganger - dato og sted for vielser?


Ole Heggelund
 Del

Recommended Posts

Herbrand er ved folketellingen i 1910 ugift skredderlærling i Drammen. Han blir senere gift med Maria (Marie) Andersdatter Øvrethun fra Solvorn, f. 3.2.1888. Ved folketellingen i 1910 er hun ugift tjenestepike i Bergen. De flytter en eller annen gang før 1917 til Gol der Herbrand fortsetter som skredder. På Gol får de nemlig en sønn f. 1917 og en datter f. 1920. Når og hvor kan de ha giftet seg?

Marie d. på Gol den 26.6.1931 og på slutten av 1930-tallet flytter Herbrand Eriksen til Oslo der han gifter seg på nytt med Inga Pedersdatter Odland Sandstøl fra Moi, f. i Iowa, USA 25.12.1888. Herbrand fortsetter en stund som skredder, senere blir han kioskeier og dør i Oslo 8.3.1959. Inga Eriksen dør i Oslo 11.1.1972. De fikk ingen barn sammen. Lar det seg også gjøre å finne den siste vielsen til Herbrand?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk til Sven for at du viste meg denne. Jeg forsøker å assistere Lars E. Øyane litt i "innspurten" med bd. XI i serien med bygdebøker fra Luster. Statsarkivet i Bergen har ikke (via folkeregisterkort) klart å finne vielsen til Maria og Herbrand i Bergen. KIrkebøkene for Drammen og Strømsøe er også saumfart uten hell - hvis vi da ikke har oversett dem. Hvor kan de da ha giftet seg? Alle gode tips mottas med stor takk! Når det gjelder den andre vielsen til Herbrand (med Inga) har den med stor sannsynlighet funnet sted i Oslo, men hvor? Adresseboken for Oslo i 1940 viser at Herbrand da er bosatt i Sporveisgt. 21 som skreddermester. I 1950 er han også bosatt på samme adresse, men nå som kioskeier. Hvilken menighet tilhører Sporveisgt.? De kan selvfølgelig også ha giftet seg borgerlig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.